Antena 3 CNN Actualitate Locale Primele instalații de Crăciun au fost deja montate la Craiova. Olguța Vasilescu: "Ne este teamă că nu vom fi gata"

Primele instalații de Crăciun au fost deja montate la Craiova. Olguța Vasilescu: "Ne este teamă că nu vom fi gata"

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că au fost montate primele instalații pentru Târgul de Crăciun din oraș.

Primele instalații de Crăciun au fost deja montate la Craiova. Olguța Vasilescu: "Ne este teamă că nu vom fi gata"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Oct 2023   •   22:42

Lia Olguța Vasilescu a precizat, într-un mesaj publicat pe Facebook, că vor fi montate aproape două milioane de beculețe, acesta fiind și motivul pentru care acțiunea a început atât de devreme.

"Așa cum craiovenii care s-au plimbat astăzi prin zona centrală au putut observa, am început deja să punem instalațiile pentru Târgul de Crăciun.

De ce așa devreme? Pentru că avem de montat aproape 2 milioane de beculețe și chiar ne este teamă că nu vom fi gata până pe 17 noiembrie, când e programată deschiderea”, a scris ea.

Amintim că anul trecut, Târgul de Crăciun de la Craiova a fost clasat pe locul al treilea într-un top european, înaintea celui de la Viena.

Citește și: Povestea lui Aurel Voicu, cel mai vârstnic student din România. Are 88 de ani și studiază la Universitatea din Alba Iulia

Pentru acest an, Olguța Vasilescu le promite cetățenilor o atmosferă de poveste și "ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România".

"Chiar dacă târgul va avea loc tot în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare), anul acesta avem un concept total nou față de anii precedenți.

În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică. Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România”, a adăugat primarul Craiovei.

Edilul a menționat, de asemenea, că în Piața Mihai Viteazul va fi montat un brad care va avea peste 20 de metri.

"În premieră, barurile , restaurantele și hotelurile din zona centrală vor fi împodobite tot cu ornamente de lumină caldă, reprezentanții societăților dorind să dea o mână de ajutor autorităților.

La teatru vor fi alte ornamente și cea mai mare roată din România. În fine, nu vreau să divulg toate surprizele, fiindcă sunt multe și ne vor plasa, din nou, în topul european al piețelor de Craciun, fără îndoială, dar vă prezint o fotografie cu bradul care va fi în Piața Mihai Viteazul și care va avea peste 20 de metri, pentru a vedea cam la ce să vă așteptați de la noi.

Cei care nu sunteți craioveni, ar fi bine să vă faceți rezervări la hoteluri, după data de 17 noiembrie, pentru că garantăm că în Bănie va fi unul dintre cele mai frumoase târguri de sărbători din Europa!”, a încheiat Olguța Vasilescu.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close