Antena 3 CNN Actualitate Locale Primăria Municipiului București, dată în judecată pentru retrocedarea abuzivă a 12 hectare de pădure urbană din Parcul IOR

Primăria Municipiului București, dată în judecată pentru retrocedarea abuzivă a 12 hectare de pădure urbană din Parcul IOR

Asociaţia Grupul de Iniţiativă Civică IOR-Titan a anunțat că a dat în judecată Primăria Municipiului București (PMB) pentru a recupera 12 hectare de pădure urbană din Parcul IOR, despre care afirmă că au fost retrocedate ”în mod abuziv” în mai 2005.

Primăria Municipiului București, dată în judecată pentru retrocedarea abuzivă a 12 hectare de pădure urbană din Parcul IOR
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    08 Mai 2024   •   18:40

Primăria București este acuzată că ar fi retrocedat ilegal o bucată din parcul IOR, în timpul mandatului primarului Adriean Videanu

”Asociaţia Grupul de Iniţiativă Civică IOR-Titan a dat în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera 12 hectare de pădure urbană din Parcul IOR retrocedate în mod abuziv în mai 2005, în timpul mandatului lui Adriean Videanu.

În documentaţia depusă la Tribunalul Municipiului Bucureşti, Asociaţia GIC IOR-Titan solicită instanţei să constate nulitatea absolută a dispoziţiilor emise de Primăria Municipiului Bucureşti prin care terenul a fost retrocedat Mariei Cocoru, deoarece terenul se afla în proprietate publică, şi nu în proprietatea privată a primăriei. Maria Cocoru a fost acţionată la rândul ei în judecată prin acelaşi demers”, transmite asociaţia civică.

Reprezentanţii asociaţiei precizează că acţiunea juridică reprezintă o nouă etapă a luptei duse de locuitorii din cartierul Titan şi împrejurimi pentru recuperarea acestei zone extinse a parcului IOR, care în ultimii 2 ani a fost afectată grav prin tăieri ilegale de arbori şi numeroase incendii de vegetaţie.

Mii de bucureșteni au protestat, în ultimii ani, împotriva retrocedării și distrugerii unei zone împădurite din Parcul IOR

Mii de locuitori ai zonei au protestat în repetate rânduri şi sub diverse forme faţă de distrugeri, cerând anularea ”unei decizii nedrepte care văduveşte oraşul de un loc important pentru recreere şi de o sursă vitală de aer curat, biodiversitate, răcoare, sănătate.

„Asociaţia Grupul de Iniţiativă Civică IOR-Titan este o expresie a comunităţii, a miilor de oameni care preţuiesc şi au multe amintiri nepreţuite din parcul nostru drag.

În ultimii aproape 60 de ani, multe generaţii de copii, tineri, părinţi şi bunici s-au bucurat de aleile parcului, de răcoarea lacului şi de zonele de verdeaţă, inclusiv din cele aproape 12 hectare din zona adiacentă staţiei de metrou Titan, zonă verde care a fost distrusă sistematic în ultimii ani, după retrocedarea abuzivă din 2005.

Demersurile noastre au fost şi rămân cu caracter civic, participativ, nepartinic şi non-profit, în beneficiul Parcului IOR, pentru protecţia proprietăţii publice şi a mediului, a naturii din oraşul în care trăim”, spune Cristian Şoimaru, preşedintele Asociaţiei GIC IOR-Titan.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close