Antena 3 CNN Actualitate Locale ”Săptămâna începe cu o nouă viață”. Prima imagine cu tânăra de 24 de ani care a născut în fața spitalului din Urziceni a fost publicată

”Săptămâna începe cu o nouă viață”. Prima imagine cu tânăra de 24 de ani care a născut în fața spitalului din Urziceni a fost publicată

Imagini cu un puternic impact emoțional în fața spitalului din Urziceni, unde o femeie a născut pe asfalt.

”Săptămâna începe cu o nouă viață”. Prima imagine cu tânăra de 24 de ani care a născut în fața spitalului din Urziceni a fost publicată
Sursa foto: Facebook / Marian Iordache
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   13:58

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a reacționat în cazul femeii care a născut pe trotuar. Totodată medicii au explicat ce s-a întâmplat. 

În imaginile postate pe rețelele sociale se vede cum femeia, aflată în travaliu, este ajutată de un echipaj de pe ambulanță. 

Martorii spun că femeia nu ar fi fost primită în spital. 

”Aceasta se afla întinsă pe jos, intrase deja în travaliu, se afla în curtea spitalului. Echipajul de la ambulanță a coborât imediat, a acordat primele îngrijiri la fața locului, a asistat nașterea acolo, jos, pentru că nu mai era timp să o urce în ambulanță. Nașterea a decurs normal, atât mama cât și fetița au o stare de sănătate foarte bună”, povestește un reprezentant al ambulanței din oraș. 

Asistenta le-a spus doar să aștepte ambulanța

Spitalul se apără însă, reprezentații susținând că femeia a fost primită la Camera de Gardă, însă a ieșit de bunăvoie afară să aștepte ambulanța. 

”Este secție de ginecologie în spital, dar noi nu avem medic de gardă pe ginecologie. A venit o pacientă la ora 5:00 dimineața, gravidă, cred că era și surdo-mută. Cadrele medicale nu au putut afla termenul la care se află. Era însoțită de doi aparținători, spunând că are dureri.

A fost înregistrată la Camera de Gardă, asistenta a sunat la 112, timp în care ei au ieșit pe afară. Acolo a intrat în travaliu, până să vină ambulanța. Eu am întrebat asistenta care mi-a spus că nu le-ar fi spus să iasă afară, le-a spus doar să aștepte ambulanța” a explicat și Marian Toneanu, medic la Spitalul Municipal Urziceni

Alexandru Rafila a trimis un control la Spitalul din Urziceni

Ministrul Alexandru Rafila a reacționat la imaginile cu femeia care a născut în fața spitalului. Acesta susține că a trimis deja inspecția sanitară la Urziceni. 

”Am văzut imaginile de la Urziceni. În momentul de față, Inspecția Sanitară de Stat încearcă să reconstituie exact respectiva situație și vă vom pune la dispoziție toate informațiile pe care le avem, precum și măsurile care vor fi luate”, a spus Alexandru Rafila. 

”Săptămâna începe cu o nouă viață!”

”Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 6.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația Urziceni, a asistat la naștere o tânără de 24 de ani, mama celei de-a treia fetițe perfect sănătoase!

Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra, pentru profesionalism și implicare!

PS. Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanța. Un caz cu happy-end dar nu toate se pot încheia așa”, scrie Marian, un angajat al SAJ Ialomița, pe o rețea socială. 

Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 6.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația...

Publicată de Marian Iordache pe Duminică, 30 iulie 2023

×
Subiecte în articol: Urziceni
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close