Antena 3 Actualitate Locale Se vinde Ardealul! Hotelul este un monument istoric ce i-a găzduit pe Coșbuc, Caragiale, Enescu sau Brahms

Se vinde Ardealul! Hotelul este un monument istoric ce i-a găzduit pe Coșbuc, Caragiale, Enescu sau Brahms

19 Ian 2016   •   12:47
Se vinde Ardealul! Hotelul este un monument istoric ce i-a găzduit pe Coșbuc, Caragiale, Enescu sau Brahms
Sursa foto: Foto: Facebook Hotel Ardealul

Hotelul Ardealul, monument istoric construit între anii 1840-1841, restaurat în 1974, a fost scos la vânzare. Proprietarii acestuia, Joiţa şi Carol Papp, speră să obţină în urma tranzacţiei nu mai puţin de 8,4 milioane de euro, scrie aradon.ro.

Hotelul este structurat pe trei nivele – parter şi două etaje –, are 66 de camere și osuprafaţă totală de 4.600 de metri pătraţi.

Dar, dincolo de aceste coordonate, Hotelul Ardealul poartă cu sine o importantă încărcătură istorică, mai scrie sursa citată Clădirea a fost construită după planurile arhitectului Franz Mahler, pe locul unui han din secolul al XVIII-lea. Staţia de poştalion din faţa clădirii, aşezată la bifurcaţia drumului Viena-Arad-Sibiu spre Transilvania şi Banat, a determinat denumirea veche a Motelului „Crucea Albă”.

Potrivit site-ului Hotelului Ardealul, „de-a lungul timpului, hotelul a găzduit personalităţi marcante ale vieţii cultural-artistice ale vremii, printre care: George Coşbuc, I.L.Caragiale, Octavian Goga, George Enescu, Jules Massenet, Francois Copee, Ady Endre şi Arany Janos. În sala de festivităţi a Hotelului au concertat Franz Liszt (1846), Johann Strauss fiul (1847), Johannes Brahms (1879) şi Pablo Cassalis (1912).” 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close