Antena 3 CNN Actualitate Locale Situație incredibilă la Spitalul din Botoșani. Din motive religioase, nu se mai fac avorturi. Medic ginecolog: Nu este adevărat!

Situație incredibilă la Spitalul din Botoșani. Din motive religioase, nu se mai fac avorturi. Medic ginecolog: Nu este adevărat!

Situație incredibilă la Spitalul din Botoșani. Din motive religioase, nu se mai fac avorturi. Medic ginecolog: Nu este adevărat!
13 Sep 2018   •   14:48

Cadrele medicale de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au decis să nu mai efectueze avorturi la cerere, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, medicul Ştefan Bercea.

Potrivit acestuia, măsura a fost luată de comun acord de toţi medicii secţiei, având la bază motive religioase. Singurele cazuri în care sunt acceptate întreruperile de sarcină sunt urgenţele medicale.

"Din motive religioase, medicii din Botoşani nu doresc să mai facă avorturi la cerere, în cadrul Maternităţii, decât avorturi terapeutice, care sunt urgenţe medicale şi care necesită intervenţie", a afirmat Bercea.

Contactată de HotNews.ro, Maria Olaru, șefa secției de Obstretică-Ginecologie de la Spitalul din Botoșani, susține că se fac în continuare întreruperi de sarcină la cerere și pune declarațiile purtătorului de cuvânt pe seama "lipsei de comunicare".

În primele opt luni ale anului, în judeţul Botoşani au fost înregistrate 147 de avorturi terapeutice, în condiţiile în care, spre exemplu, în 2011, erau efectuate peste 1.000 de întreruperi de sarcină. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: avort spital
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close