Antena 3 CNN Actualitate Locale Situație revoltătoare într-un spital din România. Apa din instituție a fost contaminată cu o bacterie periculoasă

Situație revoltătoare într-un spital din România. Apa din instituție a fost contaminată cu o bacterie periculoasă

Situație revoltătoare într-un spital din România. Apa din instituție a fost contaminată cu o bacterie periculoasă
11 Iun 2019   •   08:17

Situaţie revoltătoare la Spitalul de Urgenţă Vaslui. Pacienţii au fost în pericol să se aleagă cu o boală în plus după ce apa de la chiuvete a fost contaminată cu periculoasa bacterie E.coli. Chiar şi angajaţii spitalului au fost în pericol să se îmbolnăvească. 

Cu toţii au fost avertizaţi să nu mai consume apă de la robinet. Cazul este anchetat de către Direcţia de Sănătate Publică.

Trei probe au ieşit neconforme, în urma recomandărilor primite de la DSP şi aplicării procedurilor pe care noi le avem în derulare cu privire la apa potabilă.

Cei care beau apă contaminată cu E. coli pot avea diareee, vărsături şi dureri abdominale. 

DSP a luat noi probe de apă. Până la sosirea rezultatelor, la toate intrările din spital rămân anunţurile care avertizează că apa este infestată cu E.coli. Managerul spitalului spune că luat deja primele măsuri din cele dispuse de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică. 

S-a trecut la spălarea, curăţarea şi dezinfecţia imediată a rezorvorului de apă potabilă pe care noi îl avem ca şi rezervă pentru spital, s-a anunţat personalul şi pacienţii cu privire la faptul că apa nu este potabilă.

Bacteria, prezentă de obicei în materiile fecale, poate fi extrem de periculoasă pentru persoanele care au imunitate scăzută: copii şi vârstnicii.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close