Antena 3 CNN Actualitate Locale Soţia bărbatului omorât la Bolintin cere despăgubiri de 500.000 de euro

Soţia bărbatului omorât la Bolintin cere despăgubiri de 500.000 de euro

Răsturnare de situaţie în dosarul şoferului de microbuz care a fost ucis de interlopii din Bolintin, județul Giurgiu. Soţia acestuia cere daune de 500 de mii de euro. Femeia a depus şi o plângere pentru distrugerea microbuzului.

Soţia bărbatului omorât la Bolintin cere despăgubiri de 500.000 de euro
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    25 Ian 2022   •   23:34

Sotia bărbatului ucis în judeţul Giurgiu a depus astăzi o nouă plangere pentru distrugetea microbuzului pe numele presupusului criminal.

Mai mult, femeia îi cere daune morale şi materiale tânărului, în cuantum de 500.000 de euro.

Familia îndurerată şi-a angajat un avocat pentru a se face dreptate

Şoferul de microbuz a murit după ce a fost lovit în cap cu o piatră de un bărbat de etnie romă.

Nicolae Tomescu a fost atacat mortal cu pietre pe 9 ianuarie pe motiv că a refuzat să-l ia la ocazie pe suspect.

Bărbatul avea 47 de ani şi era tatăl a doi copii.

Artin Sarchizian, avocat: "Lucrurile sunt mai complicate"

Avocatul Artin Sarchizian a vorbit marţi, în exclusivitate la Antena 3, despre condiţiile de acordare a daunelor.

Lucrurile sunt mai complicate, pentru că în cazul în care se stabileşte vinovăţia în privinţa autorilor, în mod normal, aceştia sunt cei care sunt responsabili, inclusiv pe latură civilă. Dar, dacă discutăm despre un autovehicul implicat, la un moment dat se poate pune în discuţie, inclusiv atragerea răspunderii asigurătorului dacă se stabileşte o legătură de cauzalitate între funcţionarea autoturismului. În sine, asigurarea care era incidentă la momentul respectiv şi producerea rezultatului, însă este o chestiune de durată. Angajarea răspunderii civile, pentru că despre asta vorbim în cazul abordării despăgubirilor.

"Este o chestiune ce durează"

În momentul în care dosarul ajunge în faţa judecătorului, ceea ce înseamnă că trebuie să se fi epuizat faza de urmărire penală şi cum vedem, în România durează această fază de urmărire penală, chiar am putea spune ani de zile., situaţie absolut nefirească, pentru că în mod normal, justiţia ar trebui să se realizeze mai cu seamă în cauzele penale, cu celeritate. Prin urmare, despăgbirile, sigur, ele sunt solicitate într-un cuantum, dar în momentul în care sunt stabilite, de foarte multe ori diferă faţă de ceea ce s-a cerut, ele însă sunt acordate în momentul în care se stabileşte şi vinovăţia penală, pentru că discutăm de fapte de natură penală şi este evident că acele două laturi, civilă şi penală, să fie soluţionate în mod unitar şi, la momentul la care se ajunge în faza de judecată a procesului", a declarat 

Citiţi şi: Imaginile crimei din Bolintin Vale. Momentul atacului surprins de camerele de supraveghere

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close