Antena 3 CNN Actualitate Locale Spitalul din Târgu Jiu a rămas fără medici cardiologi, de trei zile. Prefectul din Gorj: "Este incredibil, desprins din filmele de groază"

Spitalul din Târgu Jiu a rămas fără medici cardiologi, de trei zile. Prefectul din Gorj: "Este incredibil, desprins din filmele de groază"

De trei zile, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu nu are medici cardiologi pentru efectuarea gărzilor, în ciuda pacienților internați cu probleme grave.

Spitalul din Târgu Jiu a rămas fără medici cardiologi, de trei zile. Prefectul din Gorj: "Este incredibil, desprins din filmele de groază"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Ian 2024   •   14:34

Situația a fost prezentată de Iulian Popescu, prefectul județului Gorj, care a semnalat faptul că în perioada 31 decembrie 2023 - 2 ianuarie 2024 nu a fost asigurată linia de gardă la Secția Cardiologie, din cadrul Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. 

"Revoltător: Managementul Spitalului Județean de Urgență Gorj lasă județul fără medici cardiologi. Inimile gorjenilor trebuie să fie observate și tratate în PERMANENȚĂ - 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

În urma unor telefoane disperate primite astăzi de la rudele pacienților internați cu probleme grave cardiologice, am aflat că în aceste zile, când numărul de incidente este oricum mai mare decât de obicei, NU EXISTĂ NICIUN MEDIC CARDIOLOG DE GARDĂ în tot județul Gorj.

Este incredibil, desprins din filmele de groază, faptul că pentru toți cetățenii județului Gorj nu se poate găsi un singur medic care să asigure permanența.

Citește și: O tânără fotomodel din Rusia riscă închisoarea, după ce și-a ars pașaportul la petrecerea de Revelion: "Am ieșit urât în poză"

Lipsa gărzilor efectuate de medicii cardiologi reprezintă o situație foarte gravă, o STARE DE URGENȚĂ, care pune în pericol viețile gorjenilor cu urgențe.

Este crucial să se ia măsuri urgente pentru a asigura disponibilitatea constantă a personalului medical specializat în cardiologie, mai ales în situații critice, lipsa unui specialist afectând negativ rata de supraviețuire și starea de sănătate a gorjenilor", a scris el.

Prefectul județului Gorj a precizat că va prezenta, zilele următoare, această situație conducerii Ministerului Sănătății și va solicita o analiză a managementului Spitalului Județean Gorj.

"Solicit public pe această cale managerului Spitalului Județean Gorj să prezinte un raport cu motivele din cauza cărora s-a ajuns să nu avem niciun medic cardiolog de gardă în Spitalul Județean de Urgență, într-o perioadă critică: 31.12.2023-02.01.2024, pentru o specializare care reprezintă principalul motiv de DECES în România (conform datelor Societății Române de Cardiologie, bolile cardiovasculare sunt responsabile în țara noastră pentru aproximativ 60% din decese)", a mai scris Iulian Popescu, pe Facebook.

×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close