Antena 3 CNN Actualitate Locale Decizie fără precedent la Suceava. Pacienţii cu COVID pot fi vizitaţi de rudele de gradul I în condiţii speciale. Măsura are rol de susţinere psihologică

Decizie fără precedent la Suceava. Pacienţii cu COVID pot fi vizitaţi de rudele de gradul I în condiţii speciale. Măsura are rol de susţinere psihologică

O decizie nemaiîntâlnită în niciun alt spital COVID din România a fost pusă în practică la Suceava: pacienţii cu COVID internaţi la Spitalul Judeţean pot fi vizitaţi de rudele cele mai apropiate.

Decizie fără precedent la Suceava. Pacienţii cu COVID pot fi vizitaţi de rudele de gradul I în condiţii speciale. Măsura are rol de susţinere psihologică
Sursa foto: hepta
de Paul Ciurari    |    05 Apr 2021   •   19:51

Suceava: Pacienţii cu COVID pot fi vizitaţi de rudele de gradul I

Conform celor decise de conducerea Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou”, vizitatorii au acces numai în combinezon de protecție, cu respectarea strictă a regulilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat, luni, că decizia a fost luată împreună cu medicul epidemiolog, încă de când a preluat mandatul pentru conducerea interimară a unității medicale, în luna iulie a anului trecut.

Dr. Dănuț Barbunc,  coordonatorul secției ATI Covid din spital, a explicat că, pentru a vizita un pacient aflat la Terapie Intensivă COVID, aparţinătorul, rudă de gradul I, trebuie să facă o cerere către directorul medical.

De asemenea, trebuie să semneze un formular în care își asumă potențialul risc de infectare.

Potrivit medicului Barbunc, că utilitatea acestor vizite din partea familiei, îndeosebi pentru pacienții conștienți din ATI, este de necontestat.

×
Subiecte în articol: Suceava pacienţi COVID vizite
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close