Antena 3 CNN Actualitate Locale O suprafaţă din Braşov se va transforma în pădure-parc

O suprafaţă din Braşov se va transforma în pădure-parc

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor Sorin Banciu a anunţat joi că s-a aprobat transformarea unei suprafeţe din Braşov în pădure-parc.

O suprafaţă din Braşov se va transforma în pădure-parc
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2023   •   20:11

Comisia Tehnică de Avizare pentru Silvicultură (CTAS) din cadrul Ministerului Mediului a aprobat transformarea unei suprafeţe de pădure din municipiul Braşov din regimul clasic în păduri-parc.

Proiectul este coordonat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, realizat în colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură "Marin Drăcea" şi susţinut de grupul liberal din Consiliul Local Braşov.

O suprafață de peste 1.700 de hectare din jurul Brașovului va deveni pădure-parc

"Proiectul aduce numeroase beneficii orașului nostru. Suntem la câțiva pași de a vedea o creștere a siguranței în comunitate prin amenajarea de alei iluminate, trasee pentru plimbări și ciclism, spații de recreere și locuri de joacă pentru copii. Un aspect esențial al acestui proiect este conservarea biodiversității și menținerea caracterului autentic al zonei.

De asemenea, punem un accent puternic pe educație ecologică, cu panouri informative, trasee interpretative și programe educative.

Brașovul se transformă astfel într-un exemplu remarcabil de urbanism modern și responsabil", a scris joi, pe Facebook, secretarul de stat Sorin Banciu.

×
Subiecte în articol: Brașov padure parc
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close