Antena 3 CNN Actualitate Locale Surpriză la demolarea podului peste Cibin. Constructorilor le-au dat lacrimile când au văzut relicva

Surpriză la demolarea podului peste Cibin. Constructorilor le-au dat lacrimile când au văzut relicva

Un mesaj lăsat de cei care au lucrat la ridicarea unui pod peste râul Cibin, în Sibiu, în urmă cu 84 de ani, a fost descoperit, zilele trecute, de muncitorii care au început lucrările de demolare.

Surpriză la demolarea podului peste Cibin. Constructorilor le-au dat lacrimile când au văzut relicva
Sursa foto: turnulsfatului.ro
de Alexandra Dima    |    25 Mai 2022   •   22:54

Muncitorii care lucrează acum pentru demolarea podului peste Cibin au descoperit mesajul lăsat de mai mulţi zidari din Cluj, care au lucrat la pod în anul 1938.

"Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic. Sabău Mihai, Miron Alexandru, Breczlo Mihai Farcaș, Ioan (indescifrabil) Iuliu. 1938 VII 21. Sibiu – Cluj", este mesajul descoperit la Sibiu în timpul pregătirilor pentru demolarea podului.

Mesajul a fost lăsat de zidarii din Cluj chiar sub pod, direct pe structura de beton, astfel că inscripţia de 84 de ani nu poate fi salvată, notează jurnaliştii de la turnulsfatului.ro.

"Colegii noștri au descoperit o inscripție care datează din anul 1938! Se pare că zidarii din Cluj au făcut o treabă bună, împreună cu ceilalți constructori, dacă podul a rezistat 85 de ani!”, a explicat Ovidiu Simen, director regional al Geiger Transilvania, compania angajată să execute lucrarea.

sursa foto: turnulsfatului.ro

 

×
Subiecte în articol: Sibiu
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close