Antena 3 CNN Actualitate Locale Termocentrala Rovinari, amendată cu 40.000 de lei pentru poluarea râului Jiu

Termocentrala Rovinari, amendată cu 40.000 de lei pentru poluarea râului Jiu

Termocentrala Rovinari a fost sancționată cu o amendă în valoare de 40.000 de lei, pentru poluarea cu praf de cărbune a râului Jiu.

Termocentrala Rovinari, amendată cu 40.000 de lei pentru poluarea râului Jiu
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2023   •   23:55

Poluarea cu praf de cărbune a avut loc în urmă cu zece zile, iar Administrația Bazinală de Apă Jiu a acționat imediat și a aplicat o amendă în valoare de 40.000 de lei.

Reprezentanții Apelor Române au transmis că zona va fi monitorizată și în perioada următoare, astfel încât să fie limitată poluarea râului Jiu.

"Inspecția Bazinală a Apelor, din cadrul Administrației Bazinale de Apă Jiu, a luat măsurile legale la SE Rovinari, ca urmare a poluării produse în data de 11 martie.

S-au aplicat două sancțiuni contravenționale, conform Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare, din care: amendă în valoare de 40.000 lei, pentru deversarea de reziduuri ( praf de cărbune) în râul Jiu, ca urmare a depășirii concentrației indicatorului de calitate “suspensii” față de limitele maxime admise prin autorizația de g.a. în vigoare; avertisment pentru neanunțarea poluării.

Citește și: Șeful ONU: "Omenirea stă pe un strat subțire de gheață, iar acesta se topește rapid"

Colegii din Apele Române Jiu Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj monitorizează în continuare zona afectată“, au transmis reprezentații Apelor Române, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Termocentrala Rovinari poluare amenda
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close