Antena 3 CNN Actualitate Locale Trovanţii din Buzău, pe cale de prăbuşire. Autorităţile au decis devierea traseului turistic

Trovanţii din Buzău, pe cale de prăbuşire. Autorităţile au decis devierea traseului turistic

Doi dintre trovanţii de la Ulmet, un obiectiv turistic ce face parte din Geoparcul UNESCO ”Ţinutul Buzăului”, sunt în pericol de prăbuşire.

Trovanţii din Buzău, pe cale de prăbuşire. Autorităţile au decis devierea traseului turistic
Sursa foto: news.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2023   •   13:52

Pentru protejarea turiștilor, autoritățile au decis devierea traseului şi caută soluţii pentru consolidarea lor.

"Există riscul ca doi dintre trovanţi să se surpe şi să cadă şi, tocmai de aceea, chiar dacă sunt pe raza comunei Bozioru am procedat la devierea traseului cu semne ca oamenii să găsească o altă cale să viziteze zona respectivă", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu. 

Acesta a precizat că s-a cerut ajutorul unor specialişti pentru consolidare.

Citeşte şi: Un turist a fost mușcat de viperă în Munţii Călimani. Intervenție de urgență a Salvamontiștilor

"Oamenii, în special, vin, fac fotografii, dar se şi urcă pe aceste obiective, indiferent că sunt statui, trovanţi sau alte obiecte. Ca să evităm ca ei să cadă peste cineva, am pus indicatoare ca să interzicem urcarea pe ei. Ca să intervenim la structura lor am luat legătura - şi trebuie să vină - nişte specialişti în rezistenţă ca să ne dea o soluţi”, a mai afirmat preşedintele CJ Buzău, citat de News.ro. 

Principalele cauze pentru care s-a ajuns în această situație sunt cele naturale, precum eroziunea, vântul şi mişcările tectonice. 

×
Subiecte în articol: Buzau obiective turistice
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close