Antena 3 CNN Actualitate Locale Tragedie în Bihor din cauza vremii! Bărbat de 56 de ani găsit mort de pompieri într-un pârâu

Tragedie în Bihor din cauza vremii! Bărbat de 56 de ani găsit mort de pompieri într-un pârâu

Vremea rea a făcut victime în România. Un bărbat de 56 de ani a fost găsit mort, marți, de pompierii din Bihor, a anunțat ISU Bihor. Bărbatul s-a înecat într-un pârâu din satul Săliște de Vașcău, comuna Criștioru de Jos.

Tragedie în Bihor din cauza vremii! Bărbat de 56 de ani găsit mort de pompieri într-un pârâu
Sursa foto: Meteoplus/Facebook
de Claudia Simion    |    23 Iun 2020   •   13:46

O vecină a bărbatului a anunțat autoritățile marți dimineața că acesta a dispărut. Ultima dată a fost văzut luni seara, chiar lângă pârâul din sat. În timp ce vecina vorbea la telefon cu cei de la serviciul 112, i-a anunțat că fix atunci l-a văzut pe bărbat în apă.

Două echipaje de pompieri militari au ajuns la fața locului și au încercat să-l scoată pe bărbat din pârâu. Din nefericire, l-au adus la mal fără suflare și nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvat.

Nu e singurul caz dramatic care s-a petrecut ca urmare a inundațiilor din țară. O femeie de 75 de ani din județul Vaslui, care a fost luată de viitură, a fost găsită moartă de echipele de salvatori, marți dimineața.

Pompierii au început să o caute pe femeie de luni, atunci când ea a dispărut, în cursul după-amiezii, însă nu au găsit-o. Când s-a întunecat, salvatorii s-au retras, dar marţi dimineaţă, pompierii au reînceput căutările. Totul s-a întâmplat când femeia încerca să-şi salveze păsările din calea apelor. Salvatorii spun că, în momentul acela, viitura avea peste trei metri înălţime.

Ploile torențiale au făcut dezastru în țară

În ultimele zile, în mai multe județe din țară au fost înregistrate inundații uriașe din cauza ploilor torențiale.

În Maramureş, o sută de gospodării au rămas izolate şi fără curent electric după ce un drum de acces a fost distrus de potop. 

În Suceava, sute de hectare de culturi au fost distruse, iar oamenii au rămas fără nicio sursă de venit. O rupere de nori a transformat drumul european E85 într-un râu învolburat. Şoferii nu s-au mai încumetat să treacă, iar traficul a fost blocat zeci de minute.

Iar în Argeş, mai multe mașini în care se aflau trei copii şi opt adulţi au rămas blocate pe un drum forestier, după ce nivelul apei a crescut alarmant.

În localităţile Gârceni şi Rafaila din Vaslui, aflate sub avertizare meteorologică de cod roşu, apa a năvălit cu putere. Viitura a distrus drumurile, a pătruns în casele oamenilor şi le-a luat pe sus autoturismele.

Zeci de case au fost inundate şi în Aleșd, Bihor, după ce apa s-a revărsat de pe versanți.

×
Subiecte în articol: Bihor
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close