Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei bunicuțe din Cluj au cucerit Europa şi SUA cu afacerea lor. Covoarele ţesute de ele din blugi au ajuns peste hotare

Trei bunicuțe din Cluj au cucerit Europa şi SUA cu afacerea lor. Covoarele ţesute de ele din blugi au ajuns peste hotare

Trei pensionare din Cluj au reinterpretat un meşteşug din moşi-strămoşi şi au ajuns celebre în lumea întreagă, după ce munca lor a ajuns expusă în străinătate şi câştigă şi bani.

Trei bunicuțe din Cluj au cucerit Europa şi SUA cu afacerea lor. Covoarele ţesute de ele din blugi au ajuns peste hotare
Sursa foto: observatornews.ro
de Georgiana Adam    |    14 Feb 2023   •   10:49

Femeile ţes la război preşuri din blugi reciclaţi, iar covoarele care le-au ieşit din mâini acoperă acum podele din Belgia, Olanda, Danemarca şi Statele Unite. 

Angela, Rodica şi Maria, trei bunici cu spirit de antreprenor, muncesc într-o casă din satul Sânnicoară. 

Ca materie primă folosesc blugi vechi sau cu defecte, iar comenzile pentru mica lor afacere au început să curgă din ţară, dar şi de peste hotare. 

"Preşurile au ajuns în Danemarca, în Olanda, în Belgia, în Statele Unite şi în România peste tot", spune Angela Măcicăşan, potrivit observatornews.ro.

Blugii sunt printre cei mai mari poluatori din industria textilă. Pentru confecţionarea unei singure perechi se folosesc 7.000 litri de apă, cam cât bea un om în 10 ani.

Un metru de covor din blugi, produs de aceste bunicuţe, se vinde cu 50 de lei. Din banii câştigaţi, femeile din Cluj susţin activitatea atelierului şi donează în scopuri sociale.

×
Subiecte în articol: Cluj blugi covoare Sânnicoară
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close