Antena 3 CNN Actualitate Locale Coşmar în ţinutul Buzăului: Au vrut să ajungă la chiliile rupestre, dar s-au pierdut în hăţişul pădurii. Apel disperat la 112

Coşmar în ţinutul Buzăului: Au vrut să ajungă la chiliile rupestre, dar s-au pierdut în hăţişul pădurii. Apel disperat la 112

Doi turişti care voiau să ajungă la aşezările rupestre din comuna Bozioru au rămas blocaţi în pădure, fără a şti exact unde se află sau să poată furniza un reper ca să poată fi găsiţi.

Coşmar în ţinutul Buzăului: Au vrut să ajungă la chiliile rupestre, dar s-au pierdut în hăţişul pădurii. Apel disperat la 112
Sursa foto: Agerpres
de Alexandra Dima    |    14 Aug 2022   •   11:25

Doi tineri dornici de aventuri de weekend - o femeie în vârstă de 31 şi un bărbat de 39 de ani - s-au deplasat cu maşina în judeţul Buzău pentru a vizita zonele turistice.   

După ce au parcat autoturismul, în jurul prânzului, vineri, în localitatea Nucu, au pornit apoi în drumeţie către aşezările rupestre. La întoarcere, au vrut să scurteze traseul şi au pornit pe un traseu nemarcat, rătăcindu-se în pădure. 

În jurul orei 21.45, tânăra a solicitat sprijin la 112, echipe de poliţişti şi jandarmi au pornit în căutarea lor, fără să ştie exact unde se află.

Până în miezul nopţii, cei doi turişti au fost găsiţi de către poliţiştii George Chiriţă şi Florin Voica, şefi de post în comunele Odaile şi Magura, din jud. Buzău, împreună cu voluntari buni cunoscători ai zonei. Ei au fost găsiţi la cinci kilometri de cel mai apropiat traseu marcat.

Tinerii erau speriaţi, mai ales că bateria telefonului se descărcase şi nu mai puteau comunica.

Incursiunea s-a terminat totuşi cu bine, iar cei doi au fost conduşi la autoturismul parcat şi au pornit în scurt timp la drum, notează Adevărul.

×
Subiecte în articol: Buzau
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close