Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bulibașă din Iași a fost reținut de polițiști pentru că „uită” adesea să plătească bunurile comandate

Un bulibașă din Iași a fost reținut de polițiști pentru că „uită” adesea să plătească bunurile comandate

Ionel Stănescu, zis „Ferdinand“, sau „Imperialul“, șeful comunităţii de romi de la Ciurea, a fost reținut ieri într-un dosar de înşelăciune. Bărbatul nu este la prima abatere, motiv pentru care din 7 mai se afla în arest la domiciliu.

Un bulibașă din Iași a fost reținut de polițiști pentru că „uită” adesea să plătească bunurile comandate
12 Mai 2020   •   16:46

Acum câteva luni, bulibaşa ar fi comandat mai multe bijuterii din aur pe care a refuzat să le plătească sub pretextul că trebuie să le verifice înainte. Ulterior, nu a mai răspuns apelurilor victimei înșelate şi nici nu i-a mai dat banii, creând un prejudiciu de aproximativ 10.000 de euro, scrie Ziarul de Iași.

Într-un alt dosar similar, „Imperialul” este anchetat alături de alți membri ai comunității pentru ar fi comandat cantităţi mari de legume, pe care le-a primit de la agricultori din Moldova, însă nu le-a mai plătit. 

Iar seria abaterilor nu se oprește aici. Alături de alți complici, bulibașa acționa ca intermediar pentru vânzători de lemn sau de legume/fructe pe care îi însela.

„Deşi iniţial stabileau plata pe loc, după descărcare, invocau diferite pretexte de amânare a plăţii, finalizând prin a nu mai achita nicio sumă de bani persoanelor care livrau marfa. Ulterior, valorificau mărfurile în interes propriu sau prin intermediar, altor persoane“, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close