Antena 3 CNN Actualitate Localităţi întregi ar putea fi şterse de pe faţa pământului. Autorităţile se tem de un dezastru de proporţii

Localităţi întregi ar putea fi şterse de pe faţa pământului. Autorităţile se tem de un dezastru de proporţii

Localităţi întregi ar putea fi şterse de pe faţa pământului. Autorităţile se tem de un dezastru de proporţii
de O.P.    |    22 Mar 2013   •   05:59

 Ploile abundente dau motive de îngrijorare autorităţilor din Prahova, care se tem că barajul Măneciu s-ar putea fisura din cauza cantităţii mari de apă. Dacă barajul s-ar fisura, oamenii din două localităţi ar trebui evacuaţi de urgenţă. Specialiştii dau totuşi asigurări şi spun că doar un seism puternic ar putea provoca un dezastru.

O eventuală avarie la barajul Măneciu, din judeţul Prahova, ar mătura toată valea Teleajenului. Dacă acesta s-ar fisura, oamenii din două localităţi ar trebui evacuaţi. Proiectat să reziste la un seism de peste 7 grade pe scara Richter, barajul a fost verificat ultima dată în urmă cu doi ani.

Oamenii care locuiesc în apropierea barajului spun că nu se simt în pericol.  Barajul Paltinul, din Prahova, poate ceda în cazul unui cutremur de peste 7 pe scara Richter.

Totuşi, amenajările hidrotehnice nu sunt amplasate în zone de risc seismic, spun specialiştii. Barajul Vidraru, din judeţul Argeş, ar trebui să reziste şi el la un cutremur de 8,5 grade pe Richter, cu toate că, din 1965 de când a fost construit, nu a fost modernizat niciodată.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close