Antena 3 CNN Actualitate Locul din România unde bolnavii trăiesc cel mai NEGRU COŞMAR. Sunt VIOLAŢI, bătuţi, sedaţi de angajaţii care ar trebui să îi îngrijească

Locul din România unde bolnavii trăiesc cel mai NEGRU COŞMAR. Sunt VIOLAŢI, bătuţi, sedaţi de angajaţii care ar trebui să îi îngrijească

Locul din România unde bolnavii trăiesc cel mai NEGRU COŞMAR. Sunt VIOLAŢI, bătuţi, sedaţi de angajaţii care ar trebui să îi îngrijească
de O.P.    |    04 Apr 2014   •   05:57

Oameni violaţi, bătuţi, obligaţi să muncească până la epuizare şi  bolnavi suprasedaţi. Sunt doar câteva dintre neregulile şocante care au ieşit la iveală la un cămin de bătrâni din Aldeni, judeţul Buzău.

Raportul întocmit de inspectorii Centrului de Resurse Juridice a fost gata din luna noiembrie a anului trecut, însă abia acum a ajuns pe masa Procurorului General.

Băiatul de 15 ani, care cântăreşte doar 30 de kilograme, nu beneficiază de niciun fel de ajutor de specialitate. Şi aceasta e doar una dintre neregulile constatate la căminul din Aldeni.

Un control făcut anul trecut de reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice a scos la iveală condiţiile inumane în care trăiesc persoanele cu dizabilităţi internate la Aldeni.

Una dintre tinerele internate a povestit că este bătută şi legată de asistente, iar ceilalţi pacienţi o abuzează sexual.

Unele dintre cele 93 de persoane internate la Aldeni sunt sedate cu medicamente interzise, iar angajaţii căminului susţin că este un lucru normal care le ajută să se liniştească. Neregulile au ajuns imediat pe masa procurorilor, dar aceştia nu s-au atins de dosar decât după ce procurorul general a aflat despre caz.

Între timp, la cămin nimeni nu mai vrea să vorbească despre neregulile descoperite. Primăriile de sector plătesc pentru întreţinerea fiecărui bolnav internat la Aldeni între 1.800 şi 3.500 de lei pe lună.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close