Antena 3 CNN Actualitate Lotul Chiliman contestă acuzaţiile procurorilor. Suma din contractul incriminat ar fi una MULT mai MICĂ

Lotul Chiliman contestă acuzaţiile procurorilor. Suma din contractul incriminat ar fi una MULT mai MICĂ

Lotul Chiliman contestă acuzaţiile procurorilor. Suma din contractul incriminat ar fi una MULT mai MICĂ
24 Iun 2015   •   20:31

Primarul Sectorului 1 a ieşit de la DNA Ploieşti, după 3 ore petrecute în faţa procurorilor anticorupţie, care îl cercetează pentru trafic de influenţă într-o cauză conexă dosarului Herţanu.

Tot la Ploieşti a venit şi fostul trezorier al PNL şi mâna dreaptă a lui Chiliman, Vlad Moisescu. Ca şi primarul, a fost citat pentru a aduce documentele cerute de anchetatori după ce i-a fost pus sechestru pe bunuri.

Explicaţii în faţa procurorilor a dat şi soacra lui Moisescu, cea care, conform referatului procurorilor, şi-ar fi împrumutat cu 670 de milioane de euro fiica. Femeia ar fi spus în faţa procurorilor că suma din contractul care ar fi fost găsit la percheziţii era de fapt de 60.000 de euro.

În referatul procurorilor se arată că, începând cu anul 2004, dupa alegerile locale, la initiaţiva lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infracţional organizat, din care mai faceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu si Ion Brad. Aceştia percepeau comisioane cuprinse între 10% si 15% din contracte atribuite fără licitaţie unor firme care se ocupau cu reabiliatarea termică a blocurilor.


×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close