Antena 3 Actualitate Lotul Penescu, eliberat: "S-a făcut dreptate". Vezi primele imagini de la ieşirea din arest (VIDEO)

Lotul Penescu, eliberat: "S-a făcut dreptate". Vezi primele imagini de la ieşirea din arest (VIDEO)

29 Ian 2010   •   21:19
Lotul Penescu, eliberat: "S-a făcut dreptate". Vezi primele imagini de la ieşirea din arest (VIDEO)

După nouă luni de închisoare, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul director al societăţii PIC din Piteşti, Liviu Făcăleaţă, şi fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, au fost puşi în libertate vineri seară, în baza unei decizii a Curţii de Apel Ploieşti.

Magistraţii au decis înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu cea de a nu părăsi ţara.

La ieşirea din penitenciar, Cornel Penescu nu a dorit să facă foarte multe declaraţii, spunând însă că perioada petrecută în penitenciar a fost foarte grea.

"Astăzi s-a făcut dreptate", a mai spus Penescu.

La rândul său, Gheorghe Constantin a declarat că instanţa trebuie lăsată să-şi facă datoria şi că eliberarea lor reprezintă un pas înainte al Justiţie.

"a fost foarte, foarte greu", a spus Constantin, adăugând că se teme să facă declaraţii pentru a nu fi interpretate greşit.


Avocatul lui Penescu susţine că cei trei inculpaţi au fost ţinuţi abuziv în închisoare. Familia lui Cornel Penescu s-a bucurat de decizia instanţei şi l-a aşteptat în faţa penitenciarului pentru a-l lua acasă.

Potrivit acuzaţiilor de la dosar, în perioada 2006 - aprilie 2009, inculpaţii Penescu Gheorghe Cornel, Făcăleaţă Liviu Ilie, Mincă Cristian, Pieca Gheorghiţă şi Gheorghe Constantin au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave de corupţie prin care să obţină beneficii financiare sau materiale.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Cornel Penescu Gheorghe Constantin
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close