Antena 3 CNN Actualitate Lotul Penescu, eliberat: "S-a făcut dreptate". Vezi primele imagini de la ieşirea din arest (VIDEO)

Lotul Penescu, eliberat: "S-a făcut dreptate". Vezi primele imagini de la ieşirea din arest (VIDEO)

Lotul Penescu, eliberat: "S-a făcut dreptate". Vezi primele imagini de la ieşirea din arest (VIDEO)
29 Ian 2010   •   21:19

După nouă luni de închisoare, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul director al societăţii PIC din Piteşti, Liviu Făcăleaţă, şi fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, au fost puşi în libertate vineri seară, în baza unei decizii a Curţii de Apel Ploieşti.

Magistraţii au decis înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu cea de a nu părăsi ţara.

La ieşirea din penitenciar, Cornel Penescu nu a dorit să facă foarte multe declaraţii, spunând însă că perioada petrecută în penitenciar a fost foarte grea.

"Astăzi s-a făcut dreptate", a mai spus Penescu.

La rândul său, Gheorghe Constantin a declarat că instanţa trebuie lăsată să-şi facă datoria şi că eliberarea lor reprezintă un pas înainte al Justiţie.

"a fost foarte, foarte greu", a spus Constantin, adăugând că se teme să facă declaraţii pentru a nu fi interpretate greşit.


Avocatul lui Penescu susţine că cei trei inculpaţi au fost ţinuţi abuziv în închisoare. Familia lui Cornel Penescu s-a bucurat de decizia instanţei şi l-a aşteptat în faţa penitenciarului pentru a-l lua acasă.

Potrivit acuzaţiilor de la dosar, în perioada 2006 - aprilie 2009, inculpaţii Penescu Gheorghe Cornel, Făcăleaţă Liviu Ilie, Mincă Cristian, Pieca Gheorghiţă şi Gheorghe Constantin au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave de corupţie prin care să obţină beneficii financiare sau materiale.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Cornel Penescu Gheorghe Constantin
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close