Antena 3 Actualitate Lovitură dură pentru românii din străinătate. Ce li se pregătește în România

Lovitură dură pentru românii din străinătate. Ce li se pregătește în România

15 Apr 2018   •   11:25
Lovitură dură pentru românii din străinătate. Ce li se pregătește în România
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Românii care muncesc în străinătate sunt revoltați de un proiect care se referă la banii câștigați de ei cu greu departe de țară.

Vor fi obligați să justifice cu documente toate sumele de bani trimise în țară, dacă acestea depășescu 1.000 de euro. Proiectul a fost inițiat de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, un organism care ține de Guvern și este compus din reprezentanți ai mai multor ministere, inclusiv Ministerul de Finanțe.

Mai multe detalii, de la Maria Toader, realizator "Income Magazine":

Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a afirmat la Antena 3 că nu trebuie ca România să se grăbească și să transpună prevederea europeană referitoare la aceste venituri.

"Nu spune nimeni că nu trebuie să transpui, dar trebuie să vedem dacă toate celelalte state membre ale Uniunii Europene au transpus respectiva prevedere europeană. Sunt state europene care preferă să nu transpună dintr-un anumit motiv benefic pentru economia proprie, chiar cu riscul de a ajunge la Curtea Europeană de Justiție", a spus Teodorovici.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close