Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bolcaș, reacție după afirmațiile Laurei Codruța Kovesi: E jignitor pentru acești oameni!

Lucian Bolcaș, reacție după afirmațiile Laurei Codruța Kovesi: E jignitor pentru acești oameni!

Lucian Bolcaș, reacție după afirmațiile Laurei Codruța Kovesi: E jignitor pentru acești oameni!
18 Mar 2019   •   14:38

Laura Codruța Kovesi, fosta șefă anticorupție, a fost astăzi la Înalta Curte. A ieșit făcând acuzații gravă la adresa Inspecției Judiciare, despre care spune că face o acțiune ”total nemernică” și, mai mult, ”în contradicție totală cu probele”. 

Inspecția Judiciară contestă un ordin dat de Laura Codruța Kovesi, fostă șefă a DNA, prin care a trimis-o pe consiliera sa, judecătoare Dana Tițian, să controleze judecători de la DNA Suceava și DNA Iași. IJ consideră că Laura Codruța Kovesi nu avea voie să desemneze un judecător să controleze procurori și, prin urmare, o acuză de abatere disciplinară. Nu de aceeași părere este și Secția de Procurori din CSM, secție ce a respins acțiunea disciplinară. Inspecția Judiciară a contestat decizia procurorilor din CSM și așa s-a ajuns la ÎCCJ. 

Laura Codruța Kovesi a afirmat astăzi, la ieșirea de la DNA, că ”acuzația este extrem de neclară”. Fosta șefă a DNA afirmă că în ordinul dat de control la DNA Iași și DNA Suceava nu a dispus ”un control asupra procurorilor” și că acel tip de control este prevăzut în regulamentul de ordine interioară. Mai mult, fosta șefă a DNA a spus că și-a trimis consiliera judecător să ajute procurorii să-și facă ordine în activitate. 

”Ar trebui să fim deranjaţi că vine un judecător şi ajută un procuror să îşi facă ordine în activitate?” a întrebat Laura Codruța Kovesi.

Întrebarea este dacă nu acesta era deranjul tuturor judecătorilor și procurorilor, lipsa de departajare a atribuțiilor. Avocatul Lucian Bolcaș explică situația, din punctul său de vedere, pentru DCNews

”E vorba de o departajare a atribuțiilor profesiilor. În primul rând, doamna Kovesi și-a încălcat atribuțiile pentru că a delegat un judecător să facă o inspecție la procurori, ceea ce este, în primul rând, jignitor pentru acești oameni, de fapt, s-a trimis vătaful acolo, omul de încredere. În al doilea rând, e și o încălcare a atribuțiilor unui judecător care prin aceasta s-a derobat de calitatea sa de magistrat” a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru DCNews. ”Acuzația e foarte clară și derivă din atitudinea sa abuzivă, prin care a creat un sistem aproape inchizitorial de anchetare a celor din subordinea sa.” a adăugat avocatul. 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close