Antena 3 CNN Actualitate Lucian Duţă: Nu demisionez de la şefia CNAS. Premierul nu mi-a cerut asta

Lucian Duţă: Nu demisionez de la şefia CNAS. Premierul nu mi-a cerut asta

Lucian Duţă: Nu demisionez de la şefia CNAS. Premierul nu mi-a cerut asta
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    06 Mar 2012   •   19:52

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a declarat marţi că nu îşi dă demisia din funcţia pe care o deţine şi că CNAS nu a avut niciun fel de responsabilitate în scandalul morfinei, informează Agerpres.

"Nu-mi dau demisia. Nu mi-a cerut demisia premierul, pentru că dacă mi-ar fi cerut demisia, mi-aş fi prezentat-o, normal", a spus Duţă, la finalul întâlnirii reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii cu cei ai producătorilor de medicamente, de la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că "întotdeauna când apar situaţii de acest gen, fiecare avem să ne reproşăm câte ceva", dar că în scandalul morfinei CNAS nu a avut niciun fel de responsabilitate, aceasta aparţinându-le celor care ar fi trebuit să monitorizeze piaţa farmaceutică.

Întrebat cine anume trebuia să facă acest lucru, preşedintele CNAS le-a spus ziariştilor: "Vorbiţi cu Ministerul Sănătăţii".

Duţă a susţinut că este foarte puţin probabil să se mai repete situaţia de acum câteva zile, când în urma retragerii de pe piaţa românească a unei companii de medicamente în farmacii nu a mai existat morfină.

"Noi vom veni cu o serie de măsuri care vor împiedica apariţia unor situaţii regretabile pe care le-aţi văzut zilele trecute. Ministerul Sănătăţii lucrează la ora aceasta împreună cu CNAS la un set de măsuri pentru a împiedica aceste situaţii", a afirmat Duţă.

Preşedintele CNAS şi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, au avut o întâlnire, marţi, cu producătorii de medicamente, întâlnire la care presa n-a avut acces.

Criza de opiacee despre care s-a vorbit în ultimele zile este artificială, întrucât există mai multe tipuri de morfină, iar medicii ştiu acest lucru şi pot recomanda produse alternative, a declarat, recent, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.

"Există alternative la durere. Practicienii ştiu asta, nu ştiu de ce n-au fost informaţi bolnavii. Considerăm că această criză a fost falsă şi artificială", spunea, pe 29 februarie, ministrul Ritli.
   
Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă, o sumă totală de 750.000 de lei pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacienţilor oncologici.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close