Antena 3 CNN Actualitate Lucrările de reabilitare a reţelei de apă din Breaza, care trebuiau să fie gata în vară, nu se vor termina nici până la sfârşitul anului

Lucrările de reabilitare a reţelei de apă din Breaza, care trebuiau să fie gata în vară, nu se vor termina nici până la sfârşitul anului

Lucrările de reabilitare a reţelei de apă din Breaza, care trebuiau să fie gata în vară, nu se vor termina nici până la sfârşitul anului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    13 Mai 2015   •   08:34

Lucrările de reabilitare şi modernizare a reţelei de apă din Breaza sunt departe de a fi finalizate. Proiectul trebuia să fie încheiat în această vară, dar termenul limită a fost prelungit de nenumărate ori.

Breaza era comparată pe vremuri cu staţiunea Davos, din Alpii Elveţieni. În ultimul an asemănarea a devenit însă aproape imposibil de realizat. Întreg oraşul s-a transformat într-un imens şantier.

Staţiunea a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare a reţelei de apă şi canalizare. Şi, deşi recunosc că lucrările sunt necesare, locuitorii din Breaza se plâng că vieţile le-au fost date cu totul peste cap.

Lucrările erau programate să înceapă în octombrie 2013, însă firma din Spania care a câştigat licitaţia s-a apucat de treabă abia în august 2014. De atunci, termenul limită de finalizare a proiectului a fost devansat de câteva ori. Aşa se face că lucrările, care trebuiau să fie gata în vară, nu se vor termina nici până la sfârşitul anului.

Proiectul a fost contractat de HidroPrahova şi este finanţat cu bani europeni, astfel încât Primăria Breaza nu poate interveni în niciun fel pentru grăbirea lucrărilor.

Costurile proiectului pentru reabilitarea reţelei de canalizare şi apă se ridică la 48 de milioane de euro din bani europeni. În paralel, Primăria din Breaza derulează şi ea un proiect de modernizare a 40 de kilometri de drumuri, în valoare de 3 milioane de euro pentru refacerea şoselelor.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close