Antena 3 CNN Actualitate Lucrezi în mai multe locuri și intri în concediu de carantină? Primești indemnizație de la toți angajatorii

Lucrezi în mai multe locuri și intri în concediu de carantină? Primești indemnizație de la toți angajatorii

Persoanele care intră în concediu de carantină (precum și în alte câteva tipuri de concedii) și lucrează în mai multe locuri, beneficiază de indemnizație de la toți angajatorii, indiferent de îndeplinirea condiției stagiului de cotizare.

Lucrezi în mai multe locuri și intri în concediu de carantină? Primești indemnizație de la toți angajatorii
Sursa foto: Pixabay.com
31 Mar 2020   •   19:13

Aceasta este o modificare recentă a legislației în domeniu, pentru a le permite și celor care, cum spuneam anterior, nu îndeplinesc condiția privind stagiul de cotizare să beneficieze de indemnizația de asigurări sociale de sănătate, dacă se află în una din acele situații.

Modificarea a fost introdusă prin Ordinul nr. 502/2020 al ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, care a apărut în Monitorul Oficial în 27 martie și care se aplică de la aceeași dată, potrivit avocatnet.ro.

Această modificare vine după ce, câteva zile înainte, Ordonanța de urgență nr. 30/2020 a eliminat condiția stagiului minim de cotizare pentru cei care trebuie să intre în concediu medical de carantină.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close