Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban nu a fost oprit de filtrul de poliție, la plecarea din localitatea aflată în carantină unde își are reședința

Ludovic Orban nu a fost oprit de filtrul de poliție, la plecarea din localitatea aflată în carantină unde își are reședința

Ludovic Orban a plecat în urmă cu puțin timp din comuna Dobroești, aflată în carantină, unde acesta își are reședința.

Ludovic Orban nu a fost oprit de filtrul de poliție, la plecarea din localitatea aflată în carantină unde își are reședința
de Laura Dinu    |    23 Noi 2020   •   09:00

În ciuda faptului că la toate intrările și ieșirile din localitate sunt organizate filtre de poliție unde sunt verificate declarațiile pe propria răspundere, mașina în care se afla premierul nu a fost oprită, deși legislația spune foarte clar că toate autovehiculele care intră și ies dintr-o localitate aflată în carantină trebuie oprite pentru verificări. 

Premierul a trecut mai exact prin fața filtrului de poliție, oamenii legii neavând intenția de a-l opri în trafic, deși zilele trecute chiar el declara că va trece prin filtru unde va arăta legitimația de serviciu, pentru a se conforma legilor în vigoare. 

Declarația premierului înainte de a pleca spre Capitală

Chiar înainte de a pleca spre Capitală, premierul a declarat că nu va folosi o declarație pe propria răspundere, ci va circula cu legitimația de serviciu. 

Întrebat cum își explică această carantinare a localităților din jurul Capitalei, premierul a declarat că aceasta a fost propunerea DSP.

”Dacă așa au propus cei de la Direcția de Sănătate Publică, în baza metodologiei INSP, înseamnă că trebuiau carantinate”, a declarat premierul.

”E adevărat că o parte importantă dintre cei care locuiesc în aceste localități își petrec ziua în București și trebuie identificat locul de infectare în măsura în care este posibil”, a adăugat acesta. 

Cât despre traficul îngreunat din jurul Capitalei, premierul recunoaște că nu va fi o perioadă ușoară. 

”O să fie o perioadă mai dificilă. Pe de altă parte trebuie să ținem cont de toți indicatorii care țin de răspândirea virusului și trebuie să stopăm răspândirea virusului”, a declarat Ludovic Orban în această dimineață. 

Capitala, înconjurată de 11 localități în carantină! Traficul se desfășoară extrem de greu la această oră

Traficul la intrarea în București se anunță unul de coșmar astăzi, după ce polițiștii au organizat filtre și păzesc intrările și ieșirile din 11 localități din jurul Capitalei, aflate în carantină. Șoferii care trebuie să ajungă la muncă în Capitală trebuie să oprească și să prezinte declarațiile pe proprie răspundere. 

11 localități din jurul Capitalei sunt, în acest moment, în carantină, după ce rata de infectare a explodat. Vorbim despre Ciorogârla, Clinceni, Berceni, Chiajna, Bragadiru, Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Măgurele, Popești-Leordeni și Dobroești. 

Una dintre cele mai mari rate de infectare din județul Ilfov este în Bragadiru, iar autoritățile au luat măsuri dure. 

Și comuna Chiajna a fost carantinată după ce a sărit pragul de 10,78 de infectări la mia de locuitori. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a semnat ordinele și pentru restul localităților amintine mai sus. Oamenii au fost anunțați de măsura instituirii carantinei prin mesaje Ro-Alert. 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban filtru politie
Parteneri
Procurorul "Ştii cine sunt eu?", afacere imobiliară de milioane de euro
x close