Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni: "Vom avea un dialog cu toți partenerii pentru a stabili o strategie de declanșare a alegerilor anticipate"

Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni: "Vom avea un dialog cu toți partenerii pentru a stabili o strategie de declanșare a alegerilor anticipate"

Ludovic Orban, premierul demis, a făcut o serie de declarații în urma consultărilor cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni: "Vom avea un dialog cu toți partenerii pentru a stabili o strategie de declanșare a alegerilor anticipate"
Sursa foto: Foto: gov.ro
de Claudia Simion    |    06 Feb 2020   •   12:54

Orban a precizat din nou că propunerea PNL pentru funcția de premier este însuși președintele partidului. 

"Propunerea de premier este în conformitate cu hotărârea Consiliului Național, în persoana președintelui partidului, subsemnatul Ludovic Orban. De asemenea, i-am prezentat președintelui decizia conducerii PNL de a susține întrunirea condițiilor constituționale pentru declanșarea alegerilor anticipate. România are nevoie de o bună guvernare, are nevoie de un parlament cu adevărat reprezentativ, format din oameni onești, competenți, din oameni dedicați servirii interesului public, care să reprezinte cu adevărat interesele, obiectivele și aspirațiile cetățenilor români. România are nevoie de un parlament care să fie oglinda fidelă a opțiunilor actuale ale cetățenilor români și care să poată stabili o majoritate care să susțină un guvern care să pună în practică măsurile de reformă, măsurile de modernizare, măsurile de dezvoltare a României într-un ritm cât mai rapid. I-am prezentat președintelui acest obiectiv al nostru.

De asemenea, i-am prezentat deciziile care au fost luate astăzi, și anume decizia ca parlamentarii PNL să participe la procedurile de învestire ale celor două guverne care vor fi rezultatul propunerilor făcute de președinte, dar să nu voteze învestirea. Pentru că, repet, pentru a se întruni condițiile constituționale care să permită președintelui României să dizolve acest parlament dominat de parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea este necesară respingerea de către Parlament a două propuneri de guvern", a spus Orban. 

Citiți și Consultări la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis, întâlnire cu partidele și formațiunile politice pentru desemnarea unui nou premier

Premierul demis a declarat că va avea loc o discuție cu toți partenerii pentru a stabili o strategie de declanșare a alegerilor anticipate. 

"Începând de săptămâna viitoare, vom avea un dialog cu toți partenerii care au fost și sunt în continuare alături de noi pentru a stabili o strategie comună de declanșare a alegerilor anticipate". 

Ludovic Orban a afirmat că e foarte încântat de echipa guvernamentală și că miniștrii sunt "oameni cinstiți, competenți, muncitori, dedicați servirii interesului public". 

"Eu sunt foarte mulțumit de echipa guvernamentală. Miniștrii sunt oameni cinstiți, competenți, muncitori, dedicați servirii interesului public și au avut realizări spectaculoase în toate domeniile de activitate. Din punctul meu de vedere, putem continua în aceeași formulă", a spus Orban. 

Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni: "Vom avea un dialog cu toți partenerii pentru a stabili o strategie de declanșare a alegerilor anticipate"

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close