Antena 3 CNN Actualitate Înfrângere dureroasă pentru Ludovic Orban în propriul partid. Conducerea PNL îl menţine pe Florin Cîţu candidat la funcţia de prim-ministru

Înfrângere dureroasă pentru Ludovic Orban în propriul partid. Conducerea PNL îl menţine pe Florin Cîţu candidat la funcţia de prim-ministru

Mult aşteptata şedinţă de conducere a PNL arată că tabăra anti-Orban este tot mai puternică în partid.

Înfrângere dureroasă pentru Ludovic Orban în propriul partid. Conducerea PNL îl menţine pe Florin Cîţu candidat la funcţia de prim-ministru
Sursa foto: Agerpres
de Adrian Iclozan    |    Alina Sorocean    |    16 Dec 2020   •   17:51

Biroul Politic Naţional al PNL a decis ca Florin Cîţu să rămână candidat la funcţia de prim-ministru într-una dintre variantele cu care liberalii merg să reia negocierile cu USRPLUS şi UDMR.

Astfel, una dintre variante este Florin Cîţu, candidat la funcţia de premier, Ludovic Orban, preşedinte al Camerei Deputaţilor.

În cealaltă variantă, Orban redevine candidat la funcţia de premier iar Cîţu primeşte preşedinţia Senatului.

Membrii conducerii PNL au votat, miercuri seara, în unanimitate, participarea PNL la negocieri cu ambele variante.

USR PLUS: Orban nu răspunde aşteptărilor electoratului

USR PLUS şi-a exprimat deja, public, rezerva faţă de varianta în care Ludovic Orban ar candida, din nou, pentru şefia guvernului.

Alianţa USR PLUS şi-a reafirmat, miercuri, opţiunea de a nu-l susţine pe Ludovic Orban în funcţie de premier, după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat, tot miercuri, că dacă Orban va fi propunerea noii majorităţi, o va accepta.

"USR PLUS își exprimă dorința și disponibilitatea de a continua discuțiile asupra structurii și programului unei guvernări pe baza unei majorități alături de PNL și UDMR.

Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României - Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL - au susținere din partea noastră.

Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist", se spune în mesajul transmis de alianţa USR-PLUS pe pagina de Facebook a alianţei.

 

În schimb, Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că l-ar accepta din nou premier pe prim-ministrul demisionar Ludovic Orban, dacă acesta va fi propunerea convenită de PNL, USR PLUS şi UDMR.

×
Parteneri
El este Balaurul bondoc, dinozaurul românesc descoperit în Alba
x close