Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: "Le promit românilor că vinovații vor fi identificați și vor fi trași la răspundere cu severitate"

Ludovic Orban: "Le promit românilor că vinovații vor fi identificați și vor fi trași la răspundere cu severitate"

Prim-Ministrul Orban a transmis, duminică, un mesaj de condoleanţe familiilor celor care au murit în urma incendiului declanşat la secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, asigurându-le ca se vor găsi cele mai bune soluții de tratament pentru răniți iar vinovații vor fi găsiți și vor fi trași la răspundere.

Ludovic Orban: "Le promit românilor că vinovații vor fi identificați și vor fi trași la răspundere cu severitate"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    15 Noi 2020   •   13:00

"Traversăm o nouă tragedie care îndoliază întreaga Românie. Aș dori, în primul rând, să exprim condoleanțe familiilor îndoliate. De asemenea, sunt cu sufletul alături de cei răniţi şi ȋmi doresc să se ȋnsănătoşească cât mai repede, iar pentru medicul erou, care a dat dovadă de un curaj şi spirit de sacrificiu inegalabil, am un profund respect şi m-am asigurat că va primi cel mai bun tratament posibil pentru afecţiunile sale." a scris Premierul pe pagina sa de Facebook.

Acesta a sigurat familiile victimelor de ȋntreg sprijinul Guvernului, cele mai bune soluții de tratament pentru victime și a promis ca toți cei care se vor face vinovați de tragedia din Neamț vor fi trași la răspundere:

"Celula de criză constituită la nivelul MAI a lucrat continuu de la declanșarea incendiului pentru a găsi cele mai bune soluții de tratament pentru victime.
Ministrul Sănătății a ajuns la Neamţ, la locul incidentului, în aproximativ două ore de la producerea tragediei pentru a evalua situația la fața locului. În timp ce vă scriu aceste rânduri, se efectuează o investigație, pentru a afla cauzele incendiului. Le promit românilor că vinovații vor fi identificați și vor fi trași la răspundere cu severitate."

Ludovic Orban a amintit și de transferul medicului-erou Cătălin Denciu la o clinică din Belgia:

"Forțele aeriene române au fost mobilizate la ora 23.15 prin Ministerul Apărării Naționale pentru a-l aduce la București pe medicul erou, Cătălin Denciu. 
Tot au ajutorul MAPN, medicul erou a fost trimis cu aeronava militară, la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia, unde este aşteptat să aterizeze la 12.10, pentru a beneficia de cele mai bune ȋngrijiri la centrul cu unele dintre cele mai ȋnalte standarde la nivel european ȋn tratarea arşilor.

Aș vrea să mă opresc aici. Pentru că acum suntem în doliu și nu este timpul pentru acuzaţii politice"

Traversăm o nouă tragedie care îndoliază întreaga Românie. Aș dori, în primul rând, să exprim condoleanțe familiilor...

Posted by Ludovic Orban on Sunday, 15 November 2020

10 morți în incediul la ATI COVID Spitalului Județean Piatra Neamț

În urma incendiului de sâmbătă seară de la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț au murit 10 pacienți și 7 persoane au fost rănite, între care și medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să își salveze pacienții.

×
Subiecte în articol: incendiu Neamț Ludovic Orban
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close