Antena 3 CNN Actualitate Luni începe programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei

Luni începe programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei

Luni începe programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei
29 Iun 2007   •   15:08

Conform acestui program demarat de Ministerul Sănătăţii, fiecare român trebuie să mergă la doctorul de familie pentru consult şi analize. Românii care din diverse motive, nu au un medic de familie sau nu plãtesc asigurãri de sãnãtate, se vor putea prezenta la orice cabinet, medicii având obligaţia sã-i programeze pentru investigaţii. Oamenii vor începe să primească, începând de luni, formularele cu care trebuie să se prezinte la medicul de familie.

Dupã finalizarea programului de evaluarea a stãrii de sãnãtate a populaţiei Ministerul Sãnãtãţii va şti exact cum sã împartã banii în sistem. ştiind de ce boli suferã mai mult românii, va fi mai simplu sã se redirecţioneze banii. Întregul cost al programului de evaluarea va fi acoperit de banii strânşi din taxa de viciu pe anul 2006.

Ministerul Sănătăţii mai promite bolnavilor care bat sute de kilometri pentru o ecografie sau un RMN, spre exemplu, că acest calvar va lua sfârşit, teoretic. După rectificarea bugetară, Ministerul Sănătăţii a primit bani în plus, pe care promite că-i va da spitalelor pentru renovări şi achiziţie de echipamente.

Eugen Nicolăescu a răspuns astăzi şi la acuzaţiile legate de interesele mari care se ascund în spatele licitaţiilor făcute de Ministerul Sănătăţii. Nicolăescu spune că a numit Comisii de specialitate pentru organizarea licitaţiilor. Aşa că, cel puţin teoretic, nu răspunde direct de această chestiune. Întrebat dacă are garanţia că aceste comisii îşi fac treaba aşa cum trebuie, Nicolăescu a răspuns scurt, lăsând însă loc interpretărilor: ?Dacă spuneţi cuiva un secret, aveţi garanţia că nu îl va spune mai departe?? Cam greu să avem cu alte cuvinte garanţii că banii din Sănătate sunt cheltuiţi în interesul pacientului.

×
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close