Antena 3 Actualitate Luxul în care trăieşte Traian Băsescu. Vezi imagini în exclusivitate din Vila Lac 2

Luxul în care trăieşte Traian Băsescu. Vezi imagini în exclusivitate din Vila Lac 2

de S.T.    |    10 Apr 2014   •   09:47

De aproape 9 ani, şeful statului locuieşte într-o vilă de protocol, iar toate cheltuielile sunt plătite din bugetul de stat. Mai mult, de când s-a mutat preşedintele acolo, în vilă s-au făcut renovări şi reparaţii de peste un milion de euro.

Nu ni s-a permis accesul în casa familiei Băsescu, însă, vă arătăm în materialul de mai sus, imagini în exclusivitate din Vila Lac 2, aflată la câţiva metri de locuinţa prezidenţială.

Vila Lac 2 a fost construită în 1963 din ordinul liderului comunist Gheorghe Ghiorghiu-Dej şi are peste 2.000 de metri pătraţi. La o aruncătură de băţ e vila preşedintelui. Nici nu depusese jurământul când Traian Băsescu şi-a ales ca reşedinţă casa mai mică. Şi aceea are, însă, peste 1.000 de metri pătraţi.

Ambele clădiri au fost modernizate cam în aceeaşi perioadă. Aşa că unii spun că vilele arată cam la fel.

În toate vilele de protocol sunt tablouri şi sculpturi de patrimoniu. Şi în vila LAC 2 sunt zeci de pânze semnate de Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu sau Ion Andreescu.

Camerele din vila prezidenţială sunt mai mici ca cele din LAC 2. Surse din RAAPPS spun că pentru dormitorul preşedintelui de 200 de metri pătraţi au fost unite două camere. Acolo s-au folosit lemn exotic din Brazilia şi Indonezia, piatră din India şi China şi coloane de marmură.

Din 2005, cei mai mulţi bani s-au cheltuit pe mobilă şi sistemele de supraveghere, aproape 4 milioane de lei. Alte două milioane de lei s-au dus pe reparaţii şi modernizări. În aproape toate vilele au fost păstrate şi piese de patrimoniu.

Vila Lac 2 are piscină şi o curte de peste 30.000 de metri pătraţi care duce spre vila preşedintelui. 

×

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close