Antena 3 CNN Actualitate Mădălin, jandarmul-erou de la Craiova. A salvat o femeie și un bărbat imobilizat la pat dintr-un incendiu violent

Mădălin, jandarmul-erou de la Craiova. A salvat o femeie și un bărbat imobilizat la pat dintr-un incendiu violent

Mădălin, șeful unui echipaj de jandarmi din Craiova a fost omul potrivit la locul potrivit. Era în patrulare alături de colegii săi când a văzut o flacără puternică la acoperișul unei case. Au oprit imediat mașina ca să vadă ce se întâmplă. Era miezul nopții, așa ca le-au trecut prin minte cele mai negre gânduri.

Mădălin, jandarmul-erou de la Craiova. A salvat o femeie și un bărbat imobilizat la pat dintr-un incendiu violent
de Gabriel Dano    |    02 Iun 2021   •   17:01

Mădălin a sărit imediat gardul și a intrat în curtea unde incendiul devenea din ce în ce mai puternic. În casă nu se vedea nicio mișcare.

Primul gând a fost să oprească alimentarea cu gaze și să pornească semnalele acustice ale mașinii de serviciu, atrăgând astfel atenția persoanelor aflate înăuntru. La un moment dat, din casă iese o femeie speriată, fără să își dea seama ce se întâmplă.

"Trebuie să ieșiți imediat. Focul se apropie de casă. Câte persoane mai sunt înăuntru? "

Mădălin intră în casă. În una din camere găsește două persoane: o femeie și un bărbat imobilizat la pat. Îl ia pe brațe și îl duce la mașină, acolo unde așteptau și celelalte două femei.

"Aici sunteți în siguranță. Rămâneți alături de colegul meu."

Focul era din ce în ce mai mare. De la anexele gospodărești, se extindea cu repeziciune spre casă. Mădălin intră din nou în casă și scoate cele două butelii, care ar fi putut provoca o explozie violentă. Până la sosire pompierilor, alături de colegii lui, improvizează dintr-un furtun găsit în curte un mijloc de a domoli puterea focului. Însă e greu să cuprinzi cu un strop de apă flăcările mai înalte decât casa.

"Sirenele mașinilor de intervenție anunță sosirea pompierilor. Misiunea lui Mădălin se încheiase. Se întoarce la mașină, unde persoanele cărora tocmai le salvase viața îl așteptau pentru a-i mulțumi. Deși pagubele materiale au fost mari, cu nimic nu se poate compara salvarea unei vieți. Mădălin a salvat trei oameni...de fapt, o familie. Poate, cea mai valoroasă misiune la care el și colegii lui au participat până acum", scriu reprezentanții Jandarmeriei Române, pe Facebook, acolo unde a fost relatat curajul lui Mădălin.

Mădălin Ninciuleanu este jandarm din anul 2010, când a absolvit Școala Militară de Subofițeri de la Drăgășani. Și tot de atunci face parte din cardul Detașamentului 4 al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close