Antena 3 CNN Actualitate Președinția, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Guvernul Mihai Tudose

Președinția, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Guvernul Mihai Tudose

Președinția, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Guvernul Mihai Tudose
Sursa foto: Foto: Facebook/Madalina Dobrovolschi
11 Iul 2017   •   12:25

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi a susținut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Iată principalele declarații:

Vreau să vă comunic agenda președintelului Iohannis. O agendă cu puncte importante. Joi, 13 iulie, va vizita Centrul Administrativ Mihai Kogălniceanu, unde se va ffla și președintele comitetului NATO Petr Pavel. Se va întâlni cu piloții români și britanici.

În perioada mai până la sfârșitul lui august, se află patru avioane Typhoon în țara noastră.

Sâmbătă, 15 iulie, președintele va participa la poligonul Cincu, pentru un exercițiu militar. Savage Garden. La aceast exercițiu participă peste 25.000 de militari.

Marți, 18 iulie, președintele va fi în județele Harghita și Covasna, scopul cunoașterea problemelor locale, identificarea realităților zonei. Președintele va participa la o dezbatere, la Consiliul Județean Harghita, peste 50 de aleși locali: Coerență și Transparența, identificarea problemelor cu care se confruntă aceste zone. Președintele se va opri la căminul Sf Ștefan, va avea o întâlnire cu meșteșugarii.

Deplsarea în județul Harghita, se va încheia în jurul prânzului, când președintele va vizita fabrica Perla Harghitei, care are capital românesc, România pe locul cinci la producția de ape minerale. După prânz, președintele va merge la Covasna, în Sf. Gheorghe, reprezentanții clusterelor, măsurile care vor fi luate. În seara zilei de 18 iulie, președintele va participa la Mausoleul de la Mărăști, ceremonial militar, dar aduce și un omagiu ostașilor români care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial.

Aceasta este comunicarea pe care am vrut să o fac.

Întrebări:  - fraudarea alegerilor, revocarea Laurei Codruța Kovesi, președintele ar semna o astfel de revocare?

Președintele României a primit o întrebare despre acest subiect, evaluarea sa este că este foarte mulțumit de activitatea DNA. Nu sunt comentarii suplimentare.

O primă evaluare a actualului Guvern?

A fost clar, a făcut apel la responsabilitate, este nevoie de stabilitate, urmărirea unui traseu pe care să-l înțeleagă. O evaluare a guvernului va fi comunicată de domnul președinte la momentul potrivit. Este dreptul coaliției să facă astfel de evaluări.

Armata va mai primi 2%?

Nu ar trebui să fie vorba de o credință, ci aplicarea unui angajmaent, Guvernul României l-a luat și trebuie doar aplicat.

Ministerul de Apărare a venit cu planul de înzestrare?

Ați adus în discuție CSAT, știți ce se întâmplă, facem comunicări, la final aducem date suplimentare.

 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close