Antena 3 CNN Actualitate Risc ridicat de insecuritate în orașul Istanbul din Turcia | Atenţionare MAE

Risc ridicat de insecuritate în orașul Istanbul din Turcia | Atenţionare MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Istanbul, Turcia. Există un risc ridicat de insecuritate în mai multe zone.

Risc ridicat de insecuritate în orașul Istanbul din Turcia | Atenţionare MAE
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    01 Feb 2023   •   17:04

MAE informează cetățenii români care locuiesc sau călătoresc în orașul Istanbul că, în această perioadă, există un risc ridicat de insecuritate, ce vizează lăcașuri de cult și reprezentanțe diplomatice, din zonele Beyoglu, Galata, Taksim și Istiklal, ale unor state membre UE.

Conform MAE, este în vigoare o alertă de călătorie pentru Republica Turcia, la nivelul ,,Există factori de risc – evitați călătoriile dacă nu sunt necesare”.

Ministerul transmite cetățenilor români să respecte cu strictețe recomandările și îndrumările autorităților locale, să urmărească mass-media locale pentru a cunoaşte şi evita zonele cu o situaţie de insecuritate ridicată și să dea dovadă de maximă prudență în această perioadă, evitând locurile aglomerate din spaţiile publice şi de interes turistic.

De asemenea, aceștia sunt sfătuiți să evite staționarea prelungită în zonele turistice principale, în apropierea centrelor comerciale sau a secţiilor de poliţie, iar în contextul observării unor persoane sau colete suspecte, să părăsească de urgenţă zona în care se află.

Totodată, MAE transmite cetățenilor români care călătoresc în Republica Turcia, în special în orașul Istanbul, recomandarea de a-şi anunţa prezenţa autorităților române, comunicând datele de contact prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul, +90 212 3580516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al oficiul consular al României în Istanbul: +90 533 5420695.

×
Parteneri
Furtuna Mathis loveşte Europa! Ce fenomene meteo extreme sunt așteptate
x close