Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Aurescu l-a dat afară pe traducătorul care a înțeles că toți turiștii care intră în Grecia pe cale terestră vor fi testați

Bogdan Aurescu l-a dat afară pe traducătorul care a înțeles că toți turiștii care intră în Grecia pe cale terestră vor fi testați

Este un adevărat haos pentru turiştii români care aşteaptă să intre în Grecia. Dintr-o eroare, s-a spus că toţi vor trebui testaţi anti-COVID, însă este vorba de o greşeală de traducere a Ambasadei elene care a fost şi sancţionată.

Bogdan Aurescu l-a dat afară pe traducătorul care a înțeles că toți turiștii care intră în Grecia pe cale terestră vor fi testați
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    01 Iul 2021   •   13:20

Din acest motiv, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat că traducătorul respectiv va fi dat afară.

MAE: Traducătorul care a informat greşit, dat afară

În vreme ce Ministerul de Externe spune că toţi cei care ajung acolo trebuie testaţi anti-COVID, autorităţile elene spun că acest test se face aleatoriu, astfel că nu vor fi testaţi toţi cei care aşteaptă în vamă. 

Unele surse spun că neînţelegerea vine de la o traducere greşită a Ambasadei României la Atena.

"În contextul informațiilor anunțate de MAE în cursul zilei de ieri cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia, MAE precizează că, dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusă mențiunea testării conform unui algoritm stabilit de către autoritățile elene la trecerea frontierei, inducându-se ideea greșită că toți cetățenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuși testării", se arată în comunicatul MAE remis, joi, presei.

Testul COVID nu este obligatori la intrarea în Grecia pentru toţi turiştii

Din acest motiv, MAE a anunţat că traducătorul de la Ambasadei României la Atena care a indus în eroare va fi dat afară.

"În acest context, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus încetarea raporturilor de muncă cu traducătorul de pe plan local care a efectuat traducerea, precum și cercetarea disciplinară și sancționarea responsabililor din cadrul misiunii diplomatice care trebuiau să valideze aceste informații", mai informează Ministerul de Externe.
 

×
Subiecte în articol: Grecia test traducător
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close