Antena 3 CNN Actualitate Magazinele de vise ar putea fi interzise din cauza numărului mare de victime ale "ierburilor legale"

Magazinele de vise ar putea fi interzise din cauza numărului mare de victime ale "ierburilor legale"

Magazinele de vise ar putea fi interzise din cauza numărului mare de victime ale "ierburilor legale"
Sursa foto: Foto: Video News
02 Noi 2010   •   12:56

Deputatul Tudor Ciuhodaru cere Primăriei ieşene să anuleze autorizaţiile de funcţionare ale magazinelor care comercializează produse etnobotanice. Propunerea este agreată şi în alte zone. Asta după ce medicii s-au confruntat cu o avalanşă de cazuri în care au fost implicaţi cei care au fumat "ierburi legale".

Tot mai multe persoane ajung în stare gravă la spital după ce consumă substanţe etnobotanice. Numai la Iaşi, numărul acestora creşte de la o zi la alta, iar medicii au decis să ceară autorităţilor locale închiderea magazinelor care comercializează aşa-numitele droguri legale.

Ultimul pacient care a ajuns la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, după ce a consumat produse etnobotanice, este un bărbat de 43 de ani. În urma consumului, bărbatul a intrat în comă.

În aceeaşi zi, alţi doi tineri au ajuns la urgenţe din cauza etnobotanicelor. La examenul toxicologic s-a descoperit că unul dintre ei consumase şi droguri clasice.

Şi autorităţile din Capitală vor să ceară primăriei interzicerea magazinelor de vise pe o rază de 1.000 de metri în jurul şcolilor şi liceelor, după ce un tânăr şi-a înjunghiat un prieten apoi a încercat să se sinucidă la o petrecere unde s-au consumat plante etnobotanice.

Magazinele de vise ar putea fi închise

×
Subiecte în articol: inchise pacienti
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close