Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii care l-au condamnat pe fostul premier Adrian Năstase au fost promovaţi

Magistraţii care l-au condamnat pe fostul premier Adrian Năstase au fost promovaţi

Magistraţii care l-au condamnat pe fostul premier Adrian Năstase au fost promovaţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Ian 2013   •   22:35

Toţi magistraţii care au făcut parte din completul care l-a condamnat la fond pe fostul premier Adrian Năstase în dosarul "Trofeul Calităţii" au fost promovaţi în Completele penale de cinci judecători ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Informaţia a fost prezentată în ediţia de vineri seară a emisiunii Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.

Promovarea magistraţilor a fost posibilă datorită unei legi "cu dedicaţie", promulgate de preşedintele Traian Băsescu, în anul 2010, prin care se dă dreptul conducerii ICCJ să stabilească, la începutul fiecărui an, judecătorii care vor asigura componenţa Completelor penale de cinci judecători.

Judecătorii care l-au condamnat pe Năstase au fost răsplătiţi de preşedintele Traian Băsescu. Preşedinta şi vicepreşedinta  recent ca judecătorii Ioana Bogdan (fosta consilieră a lui Daniel Morar pe când acesta era şeful DNA), Cristina Rotaru şi Ionuţ Matei să facă parte din Completele penale de 5, pentru anul 2013.

Toţi cei trei magistraţi promovaţi la începutul acestui an au făcut parte din completul care l-a condamnat la fond pe fostul premier Adrian Năstase în dosarul „Trofeul Calităţii".

Bogdan, Rotaru şi Matei sunt magistraţii care au decis că Năstase trebuie să ispăşească doi ani de închisoare, deşi aceeaşi judecători recunoşteau în motivare că nu există probe directe de comitere a unor fapte de corupţie.



×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Subiectiv
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close