Antena 3 CNN Actualitate Mai multe şcoli din centrul Capitalei, infestate cu păduchi

Mai multe şcoli din centrul Capitalei, infestate cu păduchi

Mai multe şcoli din centrul Capitalei, infestate cu păduchi
Sursa foto: Foto: stiride10.ro
03 Mai 2011   •   20:46
Poate ca are centrul Capitalei cele mai luxoase maşini din ţară dar Bucureştiul central se mai laudă şi cu vietăţi care se găsesc de obicei la periferie. Vorbim despre păduchi!

Aceştia au început să se instaleze în părul elevilor înainte de Crăciun şi părinţii tot încearcă să rezolve problema. Inspectoratul Şcolar ar trebui să ştie problema, doar că secretul e păzit bine.Prestigiul şcolilor ar avea de suferit.

Copiii o spun deschis, fără să se ferească. Adulţii, cei din conducerea şcolii - nu. Şcoală de prestigiu, cu rezultate remarcabile la învăţătură, situată chiar în centrul Capitalei. Poate de aceea conducerea ţine cu dinţii ca lumea să nu afle că zeci de copii de gimnaziu sunt plini de păduchi ori lindeni, ouă de păduchi.

Directoarea ni se destăinuie doar când află că am fi la un organism specializat în astfel de probleme. Chiar dacă situaţia este pe cât se poate de îngrijorătoare, directoarea încearcă să ne liniştească.

Infestarea cu păduchi se numeşte pediculoză. Cei mai afectaţi sunt copiii de grădiniţă şi preşcolari. Pediculoza capului poate fi văzută pe firele de păr, la ceafă sau după urechi. Ouăle sunt albe, rotunde sau ovale şi sunt ataşate de firul de păr aproape de rădăcină.

Dacă tratamentul iniţial nu omoară ouăle, va fi necesar un tratament de 7-10 zile pentru a ucide noile insecte. În unele şcoli nu se permite copiilor să revină pînă cînd ouăle moarte nu sunt îndepartate.

 

×
Subiecte în articol: şcoli
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close