Antena 3 CNN Actualitate Mai mulţi preoţi ar putea ajunge la închisoare pentru defrişarea ilegală a pădurilor retrocedate

Mai mulţi preoţi ar putea ajunge la închisoare pentru defrişarea ilegală a pădurilor retrocedate

Mai mulţi preoţi ar putea ajunge la închisoare pentru defrişarea ilegală a pădurilor retrocedate
Sursa foto: Foto: criterii.ro
de N.B.    |    12 Oct 2011   •   21:31

Mai mulţi preoţi pot ajunge în spatele gratiilor, după ce o anchetă a scos la iveală un munte de nereguli la Ocolul Silvic Bisericesc Neamţ. Preoţii sunt suspectaţi că au participat cu bună ştiinţă la distrugerea mai multor hectare de pădure. Tăieri abuzive şi furt de arbori sunt doar două dintre acuzaţii.

Retrocedarea a 12 mii de hectare de pădure mănăstirilor din judeţul Neamţ este un subiect la fel de controversat ca şi legea în baza căreia au fost făcute restituirile. Preoţii şi stareţii au ştiut, însă, un singur lucru, pădurea le aparţine, chiar dacă acest lucru nu le-a picat prea bine companiilor forestiere. Iar scandalul a pornit acum patru ani, cînd feţele bisericeşti chiar au blocat drumurile forestiere.

Nici dupa ce au devenit proprietari cu drepturi depline peste miile de hectare de păduri, preoţii nu au renunţat la valorificarea masei lemnoase. Chiar dacă aceasta se desfăşura dincolo de limitele legii, spun anchetatorii.

Din septembrie anul trecut, procurorii au deschis dosar după dosar. Acum vor merge in instanţă.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, preoţii riscă şi excluderea din cler. De asemenea, se va solicita tot prin intermediul Instanţei şi recuperarea prejudiciului, care se apropie de 100.000 de mii de lei.

 
Get Adobe Flash player×
Subiecte în articol: preot inchisoare Neamţ

Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie 2022

Cât o să ne coste încălzirea pentru un apartament cu două camere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close