Antena 3 CNN Actualitate Mama lui Radu Dogaru, românul implicat în furtul tablourilor din Olanda, a fost arestată preventiv

Mama lui Radu Dogaru, românul implicat în furtul tablourilor din Olanda, a fost arestată preventiv

Mama lui Radu Dogaru, românul implicat în furtul tablourilor din Olanda, a fost arestată preventiv
08 Mar 2013   •   17:58

Olga Dogaru, mama unuia dintre suspecţii furtului de tablouri de la muzeul Kunsthal din oraşul olandez Rotterdam, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, după ce Tribunalul Bucureşti a admis, vineri, recursul în acest sens formulat de procurori, informează Mediafax.
   
Decizia Tribunalului este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a dezbătut vineri recursul făcut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 prin care această instanţă a respins solicitarea de emitere a unui mandat de arestare preventivă pe numele Olgăi Dogaru - mama lui Radu Dogaru, unul dintre suspecţii furtului de tablouri.
   
Avocatul femeii, Bogdan Cimbru, a arătat, cu acest prilej, că procurorii DIICOT au "remodelat înfăţişarea oraşului Măcin", în sensul că au provocat daune în acţiunile lor de căutare a operelor de artă furate.
   
La rândul său, Olga Dogaru a declarat că faţă de ea s-a luat o măsură preventivă respectiv cea de a nu părăsi ţara, că a respectat şi va respecta toate condiţiile ce îi sunt impuse prin această obligaţie şi că are o mamă în vârstă de 85 de ani pe care trebuie s-o îngrijească, însă nu poate, din cauza acestei măsuri.
   
În final, judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis să emită mandat de arestare pe numele femeii.
   
Anterior, Olga Dogaru fusese reţinută de procurori pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în urma unor percheziţii în localitatea tulceană Carcaliu, unde locuiesc rude ale suspecţilor în cazul furtului de tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam. La percheziţii, anchetatorii au găsit patru arme de vânătoare care ar aparţine suspecţilor.

Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close