Antena 3 Actualitate Mama și fiul lui Mazăre, la "Sinteza zilei". Dezvăluiri incredibile despre ce a pățit fostul edil în închisoare: "Doar în filme am văzut așa ceva!"

Mama și fiul lui Mazăre, la "Sinteza zilei". Dezvăluiri incredibile despre ce a pățit fostul edil în închisoare: "Doar în filme am văzut așa ceva!"

22 Mai 2019   •   21:42
Mama și fiul lui Mazăre, la "Sinteza zilei". Dezvăluiri incredibile despre ce a pățit fostul edil în închisoare: "Doar în filme am văzut așa ceva!"
Sursa foto: foto: captura Antena 3

Familia lui Radu Mazăre, mama și fiul fostului edil al Constanței, se află față în față cu Mihai Gâdea.

Citește și: Sinteza Zilei. Interviu exclusiv cu fratele lui Radu Mazăre: Se simte în pericol!

Iată principalele declarații făcute de invitați:

PUTEȚI URMĂRI INTERVIUL LIVE ȘI PE ANTENA3.RO.

GABRIELA VICTORIA MAZĂRE: - Nu e ușor să mergi să-ți vezi copilul în situația respectivă, mai ales că îl cunosc foarte bine, știu foarte bine ce a făcut, că e nevinovat, că a fost condamnat așa cum a fost condamnat. Mi-a fost foarte greu, dar nu am vrut să arăt niciun moment sentimentele pe care le am pentru că știu că l-aș fi făcut să sufere.

- Am două operații pe cord, am un stimulator la inimă, vă dați seama cum este și în ce stare mă simțeam, iar dorința lui cea mai mare este să nu sufăr, să nu pățesc ceva.

- Cred că ne-am menajat reciproc. El a zâmbit și mi-a spus că trece cu bine, că suportă ușor și să nu-mi fac probleme pentru el, iar eu l-am încurajat și i-am spus că împreună, ceea ce este adevărat, el, cu mine și cu frații săi, vom trece peste acest episod.

RĂDUCU MAZĂRE: - A doua zi după ce am aflat că a fost, practic, sechestrat acolo, am plecat la el. La Paris am ajuns după 9 zile, după ce el a fost în sediul unei poliții din Madagascar, din Capitală, și ulterior într-o închisoare cu niște condiții foarte-foarte grele.

- Nu știam că ne nimerim în același avion. Am plecat din Madagascar cu primul avion pe care l-am găsit în ziua respectivă când am aflat că va fi trimis și așa era conexiunea de la Paris spre București.

- Am vrut să-i dau o sticlă de apă, dar mi s-a spus că nu pot. După aia stewardesele mi-au spus că au ale grijă de dânsul. Ulterior, după ce semnul de centuri a fost stins, m-am ridicat și am încercat să stabilesc un contact vizual și să-i fac un semn de încurajare.

- Coșmarul a început de când am ajuns îm Madagscar și am văzut cum este ținut, am aflat că nu i s-a prezentat nicio hârtie, mi-am dat seama de caracterul abuziv al reținerii și am trăit niște clipe dificile alături și de Roxana, dar și de el.

RĂDUCU MAZĂRE: DOAR ÎN FILME AM MAI VĂZUT CUM ERA ÎN ÎNCHISOAREA ACEEA

- În închisoare, străinii care nu sunt din Madagascar au parte de un privilegiiu ceva mai mare în sensul în care au parte de vizite într-o altă încăpere. Altlfel, deținuții locali sunt vizitați chiar în camerele în care stau, în curtea în care stau.

- Legat de închisoare, nu am văzut niciodată așa ceva, decât în filme. Aveau mai multe porți prin care treceau - oamenii cereau bani ca să deschidă aceste porți. Practic, deținuții de acolo, gardienii fiind mai puțini. Deținuții aveau propria lor organizare. El era singurul european dintre mii de oameni.

- În camera în care era erau 45 de pesoane. Trebuia să stea la rând când mergea la toaletă. Mâncarea și-o achiziționau din piața centrală, ca să o numesc așa, care era un fel de bazar. Trebuia să-și cumpere mâncarea. Cei care nu aveau bani trebuia se duceau într-un colț unde li se dădea o farfurie cu orez.

- A stat 4 zile, 3 sau 4 nopți, în închisoare.

RĂDUCU MAZĂRE: - Nu li s-a dat nicio hârtie avocaților ca să vadă ce se întâmplă, pe care să o poate contesta ulterior. E greu de spus cine a făcut arestarea, pentru că cei care l-au ridicat nu s-au legitimat, nu s-au prezentat ca fiind Interpol sau altă instituție.

- Am intat pe site-ul Interpol să vadă dacă apare tatăl meu pe acea listă roșie cum o numesc ei și nu l-am găsit nicăieri acolo.

sursa: Antena 3/ Sinteza Zilei

- Tatăl meu, cum a ajuns în Madagascar, a făcut o cerere de azil adresată ONU, pentru că Madagascar nu are o lege de extrădare și atunci și-au delegat aceste atribuții către Înaltul Comisariat.

- După ce a făcut acest demers și a primit acest certificat a făcut note de informare către mai multe ministere de acolo explicând situația prin care trece.

MAMA LUI RADU MAZĂRE: EL NU SE ASCUNDEA, AVEA CARNET DE REZIDENT

GABRIELA VICTORIA MAZĂRE: - Nu numai că nu se ascundea - el avea un carnet de rezident pe doi ani și el a plecat în capitală ca să-și prelungească acest carnet, ceea ce s-a și întâmplat, de către ministrul de Interne, pe cinci ani.

- M-a sunat foarte bucuros și mi-a spus că și-a terminat treburile și în aeroport s-a întâmpla ce s-a întâmplat.

- M-au deranjat extraordinar de mult comentariile făcute la noi și în ziare și la televiziuni: "Mazăre a fost prins, Mazăre a mers la aeroport vrând să fugă din Madagascar" Niște prostii: Nu s-a ascuns niciun moment ca să fie prins, că nu a fost prins în pădure...

- Lângă resortul în care locuia a vrut neapărat să-și facă o grădină de zarzavat. Am luat semințe, i-am dus, i-am făcut răsaduri, l-am învățat ce să facă (...) Credeți că este un om care se pregătea să fugă?

- Resortul "de lux" în care își petrecea Radu Mazăre vacanțele erau așa: coliba în care dormeam era făcută din lemn de bambus din trei rânduri de bețe de bambus și deasupra cu foi de palamier. Acolo aveai un pat, o chiuvetă și asta e tot.

RĂDUCU MAZĂRE: - În cererea pentru azil către ONU scrie o frază care mie mi se pare destul de clară și dreaptă: "În calitate de solicitant de azil, acesta intră în sfera de competență a unei HCR și trebuie să fie protejat împotriva oricărei întoarceri forțate într-o țară care se teme că va fi expus amenințărilor la adresa vieții sau libertății sale, atât timp cât nu se ia o decizie definitivă cu privire la cererea sa de statut de refugiat". Înțeleg din această frază că practic nu are nimeni să-l ia și să-l ducă cu forța undeva. Și asta e de la ONU.

- Separat este cererea de azil depusă în Madagascar încă din 2018, că discutam dacă el ar fi un fel de fugar - dar fugar ești când nu știe nimeni despre tine, când nu știe unde ești, când nu te declari.

Știre în curs de actualizare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close