Antena 3 CNN Actualitate O mămică furioasă s-a răzbunat pe un şofer care a parcat pe trotuar, în Bucureşti

O mămică furioasă s-a răzbunat pe un şofer care a parcat pe trotuar, în Bucureşti

O mămică furioasă s-a răzbunat pe un şofer care şi-a parcat maşina pe trotuar, pe o stradă din Bucureşti, blocând în totalitate trotuarul.

O mămică furioasă s-a răzbunat pe un şofer care a parcat pe trotuar, în Bucureşti
Sursa foto: Facebook
de Alin Tarnovschi    |    08 Mar 2021   •   16:02

Femeia, care îşi plimba copilul cu un căruţ, nu a putut trece pe trotuar în momentul în care a întâlnit maşina parcată, fiind astfel nevoită să o ocolească pe stradă.

Furioasă, mămica a pus mâna pe un marker de culoare verde şi i-a lăsat şoferului un mesaj pe capota maşinii.

"Boule, eu trebuie să merg pe stradă cu căruciorul. Se lasă un metru distanţă", a fost mesajul pe care mămica l-a lăsat şoferului.

Fotografia a fost postată pe reţelele sociale, în special pe Facebook, devenind în scurt timp virală.

Codul Rutier 2021. Ce amenzi riscă şoferii care parchează pe trotuar

Conform legislaţiei rutiere din România, un autoturism nu poate fi parcat pe trotuar, deoarece "ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate este interzisă".

Singura modalitate de a parca, chiar și pe trotuar, este atunci când există spații create adecvat și semnalizate în conformitate. În condițiile în care există aceste spații amenajate, mașinile trebuie parcate la cel puțin 10 metri de o intersecție, stații ale mijloacelor de transport în comun, treceri de pietoni, și la cel puțin 5 metri de ferestrele locuințelor.

Poliţiştii de la Rutieră îi pot amenda pe şoferii care încalcă regulile de parcare cu sume cuprinse între 290 şi 435 de lei, la care se adaugă şi două puncte de penalizare.

De asemenea, şoferii care parchează pe trotuar pot fi amendaţi şi pentru staţionare neregulamentară, iar în acest caz amenzile sunt cuprinse între 580 şi 725 de lei, la care se adaugă trei puncte de penalizare.

×
Subiecte în articol: București
Parteneri
Accident extrem de grav în Teleorman între două autocare și un TIR!
x close