Antena 3 Actualitate Managerul Chevron pentru România: Vom reporni operaţiunile în Pungeşti atunci când standardele de siguranţă vor fi îndeplinite

Managerul Chevron pentru România: Vom reporni operaţiunile în Pungeşti atunci când standardele de siguranţă vor fi îndeplinite

21 Oct 2013   •   20:34
Managerul Chevron pentru România: Vom reporni operaţiunile în Pungeşti atunci când standardele de siguranţă vor fi îndeplinite
Sursa foto: Foto: www.15min.lt
Explorarea gazelor de şist de la Pungeşti va fi suspendată până în momentul în care siguranţa angajaţilor firmei, a constructorilor şi a comunităţii va fi asigurată şi, totodată, până când se va înţelege că metodele folosite de către companie sunt cele mai bune, a declarat Tom Holst, managerul Chevron pentru România.

Declaraţia a fost susţinută la Washington, în contextul unei întâlniri cu premierul Victor Ponta.

"Aş dori să fac precizări cu privire la motivele suspendării activităţii în zona localităţii Pungeşti. Una dintre cheile filosofiei de afaceri a Chevron este aceea de a acţiona în siguranţă sau de a nu a o face deloc. Prioritatea noastră numărul unu este aceea de a dezvolta operaţiunile în siguranţă pentru angajaţi, subcontractori şi comunitate", a spus Tom Holst, potrivit Mediafax.

"La Pungeşti, noi şi Guvernul credem că activitatea trebuie să se desfăşoare în siguranţă, munca acolo trebuie să se bazeze pe o interrelaţionare pe termen de lungă durată, ce se poate extinde peste 30 de ani. Ei trebuie să înceapă să aibă încredere. Noi vom reiniţia, vom reporni operaţiunile în Pungeşti atunci când standardele de siguranţă sunt îndeplinite şi când se va înţelege mai bine că avem cele mai bune practici şi că pe acestea le dezvoltăm în proiectul din România", a spus Holst.

Sute de oameni din Siliştea, comuna Pungeşti, judeţul Vaslui, au protestat în perimetrul unde compania Chevron ar urma să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist.

Pe 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.

Reprezentanţii companiei Chevron au anunţat, joi, că suspendă activitatea privind explorarea gazelor de şist în localitatea vasluiană Siliştea, în urma protestelor din ultimele zile.

Premierul Victor Ponta se află în vizită oficială la Washington.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close