Antena 3 Actualitate MApN caută rezerviști voluntari. Doritorii ar putea încasa sume uriașe

MApN caută rezerviști voluntari. Doritorii ar putea încasa sume uriașe

de Gabriel Dano    |    11 Ian 2022   •   22:21
MApN caută rezerviști voluntari. Doritorii ar putea încasa sume uriașe

Ministerul Apărării Naționale caută rezerviști voluntari. Iar românii care sunt dispuși să îmbrace uniforma statului s-ar putea alege cu sumele deloc de neglijat.

Astfel, un rezervist voluntar va încasa lunar o mie de lei în perioada în care stă acasă și peste 3.000 atunci când participă la stagiul de instruire. Deocamdată, cei de la MApN încearcă să ocupe locurile de rezerviști voluntari rămase libere de anul trecut. Sunt disponibile peste 400 de posturi în 15 județe, potrivit Pro TV.

Cele mai multe locuri pentru soldați rezerviști voluntari sunt pentru conducători auto, cei care dețin permis de conducere B, C, respectiv E, unde este cazul. Sunt și funcții de control și îndrumare circulație destul de multe, pază și intervenție, dar sunt disponibile și multe locuri pentru bucătari sau croitori, spun reprezentanții Armatei.

MApN a crescut cuantumul remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30% din solda de funcţie, la care se adaugă solda gradului deţinut, ceea ce înseamnă că un rezervist voluntar poate primi în jur de 1.000 de lei când nu este chemat la unitate şi 3.000 de lei pe timpul stagiului de instruire.

Cei care vor deveni rezerviști voluntari vor trece printr-o perioadă de instruire care poate dura între două și șapte săptămâni și au obligația ca atunci când situația o cere să se prezinte la unitatea militară de care aparțin.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close