Antena 3 CNN Actualitate Maramureş: Reţea de prostituţie cu minore, demascată de autorităţi

Maramureş: Reţea de prostituţie cu minore, demascată de autorităţi

Maramureş: Reţea de prostituţie cu minore, demascată de autorităţi
Sursa foto: Foto: newstrick.com
26 Mar 2012   •   19:16

Şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 68 de ani, au fost reţinuţi de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, după două descinderi desfăşurate luni, în Baia Mare şi Baia Sprie, informează Agerpres. Cei şase sunt suspectaţi de trafic de persoane, inclusiv minore, în scopul exploatării sexuale, pe raza judeţelor Maramureş şi Satu Mare. De asemenea, au fost identificate şapte fete, una singură având peste 18 ani.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Gabriela Liahovici a declarat că gruparea şi-a desfăşurat activitatea în perioada 2011-2012 şi era formată din şase persoane. Acestea aveau roluri bine stabilite în cadrul grupării. Astfel unii dintre bărbaţi recrutau tinere, de regulă minore, pe care le determinau să se îndrăgostească de ei, metoda cunoscută sub denumirea 'loverboy'. Alţii se ocupau cu transportul, cazarea victimelor şi a clienţilor.

Potrivit aceleiaşi surse, metoda 'loverboy' este una tot mai des folosită de proxeneţi. Pentru a le putea plasa pe piaţa de carne vie, traficanţii le câştigă încrederea victimelor, le fac să se îndrăgostească de ei după care le obligă să se prostitueze. Acestă metodă de a racola tinere în scopul traficului de persoane nu este specific ţării noastre, la Amsterdam (Olanda) existând un proiect prin care tinerelor li se vor preda lecţii, la şcoală, prin care să înveţe cum să depisteze un 'loverboy', pentru a nu risca să ajungă o victimă a traficului de persoane.


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close