Antena 3 CNN Actualitate Mariana Câmpeanu: Plata pensiilor în avans nu este un efort bugetar în plus, dar ieşirea la pensie în avans este

Mariana Câmpeanu: Plata pensiilor în avans nu este un efort bugetar în plus, dar ieşirea la pensie în avans este

Mariana Câmpeanu: Plata pensiilor în avans nu este un efort bugetar în plus, dar ieşirea la pensie în avans este
de M.T.    |    27 Noi 2013   •   21:26

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a comentat în cadrul emsiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", de la Antena 3, decizia guvernului de a plăti în avans pensiile pe luna decembrie şi faptul că 60.000 de români s-a putea pensiona mai repede.

„Plata pensiilor în avans nu reprezintă un efort bugetar în plus, aceiaşi bani pe care trebuia să-i dăm în luna decembrie îi dăm puţin mai devreme, în aşa fel încât oamenii să aibă bani de sărbători”, a explicat Mariana Câmpeanu.

Lucrurile sunt ceva mai complicate în privinţa amendamentului depus la Legea pensiilor şi votat în Comisia de muncă, acesta prevăzând ca cei încadraţi în grupa 1, aproximativ 60.000 de români, să poată ieşi la pensie mai repede.

„Legea va intra în vigoare după ce va fi votată de Parlament şi va fi promulgată de preşedinte. Acum avem probleme cu bugetul, trebuie întâi să-l votăm pe acesta. Apoi, pot intra la vot şi propunerile care au trecut de comisii”, a spus ministrul.

„Nu poate să nu fie efort bugetar, pentru că este vorba nu numai de faptul că o serie întreagă de oameni se pot pensiona mai repede, dar şi pensia este puţin mai mare”, a adăugat Mariana Câmpeanu.

×
Subiecte în articol: Mariana Campeanu pensionari Subiectiv
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close