Antena 3 CNN Actualitate Marinarii au făcut spectacol de ziua lor. Paradele militare, fanfarele şi demonstraţiile din largul mării au făcut deliciul publicului

Marinarii au făcut spectacol de ziua lor. Paradele militare, fanfarele şi demonstraţiile din largul mării au făcut deliciul publicului

16 Aug 2013   •   08:14

Ziua Marinei s-a încheiat cu o paradă a marinarilor, cu torţe în mâini. A fost un spectacol excepţional, în care marinarii şi-au arătat măiestria de ziua lor. Mii de oameni, constănţeni sau turişti, au venit în port special pentru festivităţi.

Timp de 3 ore, marinarii s-au întrecut in demonstraţii de apărare şi atac, iar paradele militare, fanfarele şi demonstraţiile au fost urmărite de mii de oameni care au venit special pe faleza din Constanta.

De la ceremonii nu a lipsit zeul Neptun care a venit cu un mesaj special pentru marinari.

Ziua festivă a fost încheiată în cântecul fanfarei, iar marinarii au defilat, cu torţe aprinse, pe stăzile oraşului până Cazinoul Constanţa. Majoretele au deschis alaiul, spre încântarea trecătorilor care s-au oprit să privească spectacolul de lumini şi muzică.

Retragerea cu torţe este o tradiţie de Ziua Marinei şi defilarea se face în cinstea marinarilor care şi-au pierdut viaţa în mare.

×
Subiecte în articol: Ziua Marinei

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close