Antena 3 CNN Actualitate Marş cu 20.000 de profesori în Bucureşti | Restricţiile de trafic anunţate de Brigada Rutieră

Marş cu 20.000 de profesori în Bucureşti | Restricţiile de trafic anunţate de Brigada Rutieră

Profesorii nu opresc greva. Liderii sindicali anunţă că 20.000 de persoane vor participa la marșul din centrul Bucureştiului. Dascălii se adună pentru a patra oară în faţa Guvernului şi merg la Palatul Cotroceni.

de Georgiana Adam    |    09 Iun 2023   •   07:00

Vor veni din toată ţara, cu autocarele. Ajung după ora 09.30 în alveola de pe strada Ion Mincu. La 11.00, se adună în Piața Victoriei, unde vor rămâne până la 12:30. Apoi pleacă în marș spre Palatul Cotroceni, pe traseul bulevardul Nicolae Titulescu - urcare Pod Basarab - strada Grozăveşti - bulevardul Geniului - statuia Leu.

Vor rămâne la Palatul Cotroceni până la ora 16.00. Deși Guvernul a oferit o majorare salarială de 1000 de lei brut pentru cadrele didactice și promisiunea că până în 2026 debutanții vor ajunge sa câștige salariul mediu brut pe economie, dascălii sunt nemulțumiți și cer adoptarea unui act normativ prin care sa aibă garanția ca debutanții chiar vor câștiga salariul mediu brut și mai repede, nu eșalonat sau măcar nu în trei tranşe.

Pe de altă parte, ministrul Educației spunea că dacă nu se reiau cursurile până vineri, vom asista la prelungirea anului școlar și la decalarea examenelor. Elevii sunt prinşi în mijlocul disputelor şi sunt primii care au de pierdut. Încheierea situaţiei şcolare pentru elevii din clasele terminale a fost prelungită până în 13 iunie. De asemenea, probele de competență la examenul de Bacalaureat, care ar fi trebuit să înceapă luni, se vor desfășura cu două zile mai târziu, între 14 - 23 iunie. Deocamdată, calendarul pentru probele scrise - nici la clasa a VIII-a, nici la clasa a XII-a - nu se modifică.

Poliția anunță că vor fi restricții de trafic în București în timpul protestului.

Începând cu ora 10.00, se va resistematiza traficul rutier în Piața Victoriei, asigurându-se două benzi pe sens în fața Guvernului, pe Bd. Aviatorilor circulându-se doar către Bd. Lascăr Catargiu și se va restricționa traficul gradual pentru staționarea autocarelor pe Șos. Kiseleff, benzile I, III și IV, pe segmentul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, fără afectarea intersecțiilor.

Banda II de circulație pe tronsonul de mai sus va fi destinată autovehiculelor de intervenție.

"După debarcarea participanților, sub îndrumarea polițiștilor rutieri, autocarele vor fi direcționate pentru a fi parcate pe Splaiul Independenței, segmentul cuprins între Pod Grozăvești și Pod Cotroceni, sensul către Pod. Cotroceni, benzile I și II de circulație. În funcție de numărul participanților, Brigada Rutieră va adopta măsuri de restricționare a traficul rutier în dinamică astfel încât fluența și siguranța participanților la traficul rutier să nu fie afectată", transmite Brigada Rutieră a Capitalei.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close