Antena 3 CNN Actualitate Măsură drastică în Moscova. Concediu forţat pentru toți angajaţii din domeniile neesenţiale

Măsură drastică în Moscova. Concediu forţat pentru toți angajaţii din domeniile neesenţiale

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a anunţat sâmbătă o săptămână „nelucrătoare” în capitala Rusiei, angajaţii din domeniile neesenţiale fiind rugaţi să rămână acasă, deoarece cazurile Covid-19 au atins un maxim în ultimele şase luni.

Măsură drastică în Moscova. Concediu forţat pentru toți angajaţii din domeniile neesenţiale
de Gabriel Dano    |    13 Iun 2021   •   09:26

Decizia marchează o schimbare de ton pentru autorităţile ruse, preşedintele Vladimir Putin insistând în repetate rânduri că Rusia a gestionat pandemia mai bine decât majoritatea ţărilor, potrivit themoscowtimes.com.

"În ultima săptămână, situaţia răspândirii infecţiilor cu coronavirus s-a deteriorat brusc", a spus Sobyanin, după ce oraşul a înregistrat 6.701 infecţii zilnice, cel mai mare număr din decembrie anul trecut.

Primarul Moscovei a adăugat că „mii” de paturi din spitale vor fi destinate bolnavilor cu coronavirus.

"Nu putem să nu reacţionăm la o astfel de situaţie", a spus el. „Pentru a opri creşterea infecţiilor şi pentru a salva vieţile oamenilor, astăzi am semnat un decret care prevede zilele nelucrătoare în perioada 15-19 iunie”.

Ordinul afectează toţi angajaţii din capitala Rusiei, un oraş de 12 milioane, cu excepţia angajaţilor din domeniile esenţiale. Celorlalţi angajaţi li se cere să lucreze de acasă în această perioadă, dar îşi vor păstra în continuare salariile.

×
Subiecte în articol: Moscova
Parteneri
Şoferul din Baia Mare depistat cu 7 droguri şi-a recuperat permisul!
x close